Pozole con chile pasilla tálalva lime-mal, korianderrel és friss zöldhagymával

Pozole con chile pasilla

A pozole con chile pasilla egy hagyományos mexikói étel, amely chile pasilla-val készül, egy füstös, enyhén édes fűszerrel. Az étel alapja a fehér kukorica, és a lime frissessége, valamint a koriander zöld íze teszik igazán különlegessé. A chili pasilla egyedülálló karaktert ad az ételnek, amely a mexikói konyha egyik klasszikusa.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 10 perc
Teljes 1 óra 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Zöldségleves
300 g Fehér kukorica (pozole)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Chili pasilla
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Friss koriander
2 db Lime
2 szál Friss zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma alapízt ad az ételnek, és az illata segíti kiemelni a chili pasilla gazdag aromáját.

    2

    Add hozzá a chili pasilla-t, a füstölt paprikát, a sót és a borsot, majd pirítsd még egy percig, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.

    A chili pasilla gazdag, enyhén édes és füstös ízt ad, amely tökéletesen illik a pozole-ba.

    3

    Öntsd hozzá a zöldségleveset, és add hozzá a fehér kukoricát (pozole). Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd a hozzávalókat 30-40 percig.

    A kukorica a pozole alapja, amely textúrájával gazdagítja az ételt.

    4

    A végén facsard rá a lime levét, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.

    A lime frissességet ad az ételnek, és a koriander frissítő zöld ízt kölcsönöz.