Pozole con chorizo, gazdag kukoricával és fűszeres chorizóval tálalva

Pozole con chorizo

A pozole a mexikói konyha egyik legismertebb ételének számít, amelyet hagyományosan különböző húsokkal, például sertéshússal vagy csirkével készítenek. Az étel gazdag fűszerekben, és a kukorica alapú hominy adja az étel egyedi textúráját. A chorizós változat egy fűszeres, ínycsiklandó twistet ad a pozolénak, amely tökéletesen illik a mexikói étkezésekhez. Az étel szinte minden háztartásban megtalálható, különösen ünnepi alkalmakkor, amikor a család együtt fogyasztja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Szárított hominy kukorica
300 g Chorizo kolbász
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Zöld paprika
1 ek. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
2 db Paradicsom
150 ml Tejföl
2 db Friss lime
1 tk. Friss koriander
500 ml Zöldségleves alaplé
1 tk.
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hominy kukoricát alaposan öblítsd le, majd egy nagy lábasban add hozzá a zöldségleves alaplevet. Forrald fel, majd főzd alacsony hőmérsékleten 1-2 órán át, amíg megpuhul.

    A hominy kukorica főzési ideje elég hosszú, de a végén szaftos, ínycsiklandó állagot kapunk.

    2

    A chorizót vágd kis darabokra, majd egy serpenyőben süsd meg, hogy a kolbász szépen megpiruljon, és az olaj kioldódjon belőle.

    A chorizót ne süsd túl, hogy ne veszítse el a finom, fűszeres ízét.

    3

    A hagymát, fokhagymát és zöld paprikát apróra vágd. Egy másik serpenyőben pirítsd meg őket 5-7 percig, amíg a hagyma üveges lesz.

    A zöld paprikát és fokhagymát ne pirítsd túl, hogy megőrizzék friss ízüket.

    4

    Add hozzá a pirított zöldségeket a chorizóhoz, majd fűszerezd fűszerpaprikával, köménnyel, sóval és borssal. Keverd jól össze, és főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszereket mindig frissen adagold, hogy az ízek frissek és intenzívek maradjanak.

    5

    A paradicsomokat vágd apróra, és add hozzá a chorizóhoz és a zöldségekhez. Főzd őket 5 percig, amíg a paradicsomok levet engednek.

    A paradicsomot ne főzd túl, hogy megmaradjon a friss íze és színe.

    6

    Amikor a hominy kukorica megpuhult, add hozzá a chorizós-zöldséges keveréket, és főzd őket együtt további 10-15 percig.

    Ha az étel túl sűrű, adj hozzá egy kis alaplevet, hogy a kívánt állagot elérd.

    7

    Tálalás előtt locsold meg a pozolét friss lime-lével, és szórd meg friss korianderrel. A tejföllel tálald, hogy lágyabbá és krémesebbé váljon az étel.

    A lime frissessége kiemeli a fűszeres chorizót és a kukoricát, míg a tejföl gazdagítja az ételt.