Pozole sin gluten tálalva lime-mal, korianderrel és friss zöldhagymával

Pozole sin gluten

A pozole sin gluten egy hagyományos mexikói étel, amely gluténmentes és fehér kukoricával készül. A fűszeres alapot chili por, füstölt paprika, koriander és lime frissítik, miközben a kukorica gazdagítja az ételt. Ez a pozole tökéletes választás azok számára, akik szeretnék élvezni a mexikói konyha ínycsiklandó ízvilágát anélkül, hogy glutént tartalmazna.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 10 perc
Teljes 1 óra 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Zöldségleves
300 g Fehér kukorica (pozole)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Chili por
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Friss koriander
2 db Lime
2 szál Friss zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma alapízt ad az ételnek, és segítenek kiemelni a chili por gazdag ízét.

    2

    Add hozzá a chili port, a füstölt paprikát, a sót és a borsot, majd pirítsd még egy percig, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.

    A füstölt paprika gazdagítja az étel ízét, miközben a chili por enyhe csípősséget ad neki.

    3

    Öntsd hozzá a zöldségleveset, és add hozzá a fehér kukoricát (pozole). Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd a hozzávalókat 30-40 percig.

    A kukorica a pozole alapja, így kulcsfontosságú, hogy alaposan főzd, hogy a kukorica megpuhuljon és ízesedjen.

    4

    A végén facsard rá a lime levét, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.

    A lime frissítő hatása kiemeli a fűszeres alap ízét, a koriander pedig egy friss, zöld ízt ad.