Prebiotikus fokhagymás sült csirke, sült prebiotikus zöldségekkel

Prebiotikus fokhagymás sült csirke

A Prebiotikus fokhagymás sült csirke egy egészséges, ínycsiklandó étel, amely kombinálja a gazdag fokhagyma ízt és a prebiotikus zöldségeket, amelyek segítenek fenntartani a bélflóra egészségét. A csirke sütése közben a fokhagyma és a citrom hozzáadásával mély, gazdag íz alakul ki, amely tökéletesen harmonizál a ropogós csirke bőrével. Az étel egyedülállóan tápláló és finom választás, amit bármelyik étkezéshez bátran elkészíthetsz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Csirke (például egész csirke vagy csirkecomb)
8 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 db Citrom
2 ág Rozmaring
1 tk.
1 csipet Bors
300 g Prebiotikus zöldségek (pl. póréhagyma, káposzta, kelbimbó)
1 csipet Tengeri só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét alaposan megtisztítjuk, majd a fokhagymát apróra vágjuk, és a citromot félbevágjuk. A csirke bőrét enyhén felvágjuk, hogy a fűszerek könnyen beivódjanak.

    A fokhagyma apróra vágása segít abban, hogy az ízek jobban átjárják a húst.

    2

    A citrom levét a csirkére facsarjuk, majd a fokhagymát, sót, borsot és olívaolajat egy tálban összekeverjük. Ezt a keveréket alaposan bekenjük a csirke bőre alá és a bőrére is.

    A citrom nemcsak frissítő ízt ad, hanem segíti a hús puhulását is.

    3

    A rozmaring ágakat is hozzáadjuk, majd a csirkét 180°C-ra előmelegített sütőben 1-1,5 órán át sütjük, amíg a bőre ropogós és aranybarna nem lesz.

    A csirke bőrét rendszeresen locsolhatjuk a szafttal, hogy a hús még szaftosabb legyen.

    4

    A prebiotikus zöldségeket, mint például póréhagymát, káposztát vagy kelbimbót, apróra vágjuk, majd egy serpenyőben egy kis olívaolajon pirítjuk őket, amíg megpuhulnak.

    A prebiotikus zöldségek segítenek a bélflóra egészségének fenntartásában, miközben gazdagítják az ételt.

    5

    A kész csirkét tálaljuk a prebiotikus zöldségekkel, és frissen őrölt borssal, valamint egy csipet tengeri sóval díszítjük.

    A prebiotikus zöldségek gazdagítják a tálat, miközben extra tápláló hatásúak is.