A csirkét alaposan megtisztítjuk, majd a fokhagymát apróra vágjuk, és a citromot félbevágjuk. A csirke bőrét enyhén felvágjuk, hogy a fűszerek könnyen beivódjanak.
A fokhagyma apróra vágása segít abban, hogy az ízek jobban átjárják a húst.
A citrom levét a csirkére facsarjuk, majd a fokhagymát, sót, borsot és olívaolajat egy tálban összekeverjük. Ezt a keveréket alaposan bekenjük a csirke bőre alá és a bőrére is.
A citrom nemcsak frissítő ízt ad, hanem segíti a hús puhulását is.
A rozmaring ágakat is hozzáadjuk, majd a csirkét 180°C-ra előmelegített sütőben 1-1,5 órán át sütjük, amíg a bőre ropogós és aranybarna nem lesz.
A csirke bőrét rendszeresen locsolhatjuk a szafttal, hogy a hús még szaftosabb legyen.
A prebiotikus zöldségeket, mint például póréhagymát, káposztát vagy kelbimbót, apróra vágjuk, majd egy serpenyőben egy kis olívaolajon pirítjuk őket, amíg megpuhulnak.
A prebiotikus zöldségek segítenek a bélflóra egészségének fenntartásában, miközben gazdagítják az ételt.
A kész csirkét tálaljuk a prebiotikus zöldségekkel, és frissen őrölt borssal, valamint egy csipet tengeri sóval díszítjük.
A prebiotikus zöldségek gazdagítják a tálat, miközben extra tápláló hatásúak is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.