Prebiotikus póréhagymás rizottó friss petrezselyemmel tálalva

Prebiotikus Póréhagymás Krémes Rizottó

A rizottó egy klasszikus olasz étel, amelyet zöldségekkel és sajtokkal gazdagítanak. A póréhagyma különleges íze frissítést ad az ételnek, míg a parmezán sajt krémessé teszi. A prebiotikus rizottó változata segíti a bélflóra egészségét, és az ízek tökéletes egyensúlyát adja. Ez az étel tökéletes választás azok számára, akik szeretnének valami egészséges, de finom ételt készíteni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Póréhagyma
250 g Rizottórizs
750 ml Zöldség alaplé
100 ml Fehérbor
3 gerezd Fokhagyma
50 g Parmezán sajt
2 ek. Vaj
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Fekete bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd fel vékony karikákra, a fokhagymát zúzd össze. Készítsd elő a zöldség alaplevet és tartsd melegen.

    A póréhagyma és a fokhagyma párosítása gazdag, enyhén édes ízt ad a rizottónak.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és a vajat, majd add hozzá a felvágott póréhagymát és fokhagymát. Pirítsd 5-7 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    Ne pirítsd túl a hagymát, csak éppen annyira, hogy kioldódjanak az ízek, de ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a rizottórizst, és keverd jól össze, hogy minden szem rizst bevonjon a vaj és olaj keveréke.

    A rizs pörkölése segít abban, hogy a rizottó krémesebb legyen, és jobban felvegye az alaplé ízét.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, és keverd, amíg el nem párolog. Ezután kezdd el fokozatosan hozzáadni a meleg alaplevet, egy merőkanállal, mindig keverve, és csak akkor adj hozzá újabb alaplevet, amikor az előző teljesen felszívódott.

    A fokozatos alaplé hozzáadása segít a rizs textúrájának kialakításában, így a rizottó krémesebb lesz.

    5

    Főzd a rizst 20-25 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul, és a rizottó krémes állagot kap.

    Ne hagyd abba a keverést, mert így a rizs jobban felveszi az alaplevet és krémesebb lesz.

    6

    Miután a rizs megfőtt, vedd le a serpenyőt a tűzről, és add hozzá a frissen reszelt parmezánt, sót, borsot, és friss petrezselymet.

    A parmezán gazdag ízt ad, és segít a rizottó krémesítésében.

    7

    Tálald melegen, és szórj még egy kis friss petrezselymet a tetejére díszítésként.

    A friss petrezselyem nemcsak ízesít, hanem színt is ad a rizottónak.