Prebiotikus póréhagymás túrós rakott krumpli friss salátával

Prebiotikus póréhagymás túrós rakott krumpli

A rakott krumpli egy klasszikus magyar étel, amelyet a póréhagyma és a túró kombinációja egy új szintre emel. A prebiotikus összetevők segítik a bélflóra egészségének fenntartását, miközben a túró és kefir gazdag ízvilágot biztosít. Ez a rakott krumpli tökéletes választás egy tápláló, mégis ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Krumpli
2 szál Póréhagyma
250 g Túró
200 ml Kefir
2 gerezd Fokhagyma
100 g Füstölt sajt
2 db Tojás
1 csipet
1 csipet Bors
1 tk. Pirospaprika
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, és főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    A krumplikat ne főzd túl, hogy megőrizzék alakjukat a rakott ételben.

    2

    A póréhagymát szeleteld fel, majd az olajon pirítsd meg egy serpenyőben.

    A póréhagyma édesebb ízt kap, ha alacsony lángon pirítod, hogy karamellizálódjon.

    3

    A túrót, kefirt, tojásokat és a fokhagymát keverd össze egy tálban, majd ízesítsd sóval, borssal és pirospaprikával.

    A kefir segít a túró krémesebbé válásában, így a rakott krumpli állaga selymesebb lesz.

    4

    A füstölt sajtot reszeld le, és keverd hozzá a túrós keverékhez.

    A füstölt sajt gazdag, karakteres ízt ad a rakott krumplinak.

    5

    A megfőtt krumplit vágd szeletekre, és egy kivajazott sütőformába rétegezd őket.

    A rétegezésnél figyelj arra, hogy a krumpli szeletek egyenletesek legyenek.

    6

    A póréhagymát szórd a krumpli rétegre, majd öntsd rá a túrós keveréket.

    A póréhagyma réteg szép színt és ízt ad a rakott krumplinak.

    7

    Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarnára sül.

    A rakott krumpli tetejét megszórhatod még egy kis reszelt sajttal, hogy ropogós legyen.

    8

    Miután megsült, hagyd pihenni pár percig, majd tálald friss zöldségekkel vagy salátával.

    A friss saláta jól kiegészíti a rakott krumpli gazdag ízét.