A krumplit hámozd meg, és főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.
A krumplikat ne főzd túl, hogy megőrizzék alakjukat a rakott ételben.
A póréhagymát szeleteld fel, majd az olajon pirítsd meg egy serpenyőben.
A póréhagyma édesebb ízt kap, ha alacsony lángon pirítod, hogy karamellizálódjon.
A túrót, kefirt, tojásokat és a fokhagymát keverd össze egy tálban, majd ízesítsd sóval, borssal és pirospaprikával.
A kefir segít a túró krémesebbé válásában, így a rakott krumpli állaga selymesebb lesz.
A füstölt sajtot reszeld le, és keverd hozzá a túrós keverékhez.
A füstölt sajt gazdag, karakteres ízt ad a rakott krumplinak.
A megfőtt krumplit vágd szeletekre, és egy kivajazott sütőformába rétegezd őket.
A rétegezésnél figyelj arra, hogy a krumpli szeletek egyenletesek legyenek.
A póréhagymát szórd a krumpli rétegre, majd öntsd rá a túrós keveréket.
A póréhagyma réteg szép színt és ízt ad a rakott krumplinak.
Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarnára sül.
A rakott krumpli tetejét megszórhatod még egy kis reszelt sajttal, hogy ropogós legyen.
Miután megsült, hagyd pihenni pár percig, majd tálald friss zöldségekkel vagy salátával.
A friss saláta jól kiegészíti a rakott krumpli gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.