A cukkinit, sárgarépát, paprikát és hagymát szeleteld vékony karikákra, a fokhagymát aprítsd fel. A rizst főzd meg előre enyhén sós vízben, ha még nem főtt.
A zöldségeket hasonló vastagságúra szeleteld, hogy egyenletesen puhuljanak.
Egy serpenyőben forrósíts olívaolajat, majd párold meg rajta a vöröshagymát és fokhagymát. Ezután add hozzá a többi zöldséget, és párold őket kb. 8-10 percig közepes lángon.
Ne süsd túl a zöldségeket – csak addig, míg kicsit megpuhulnak, mert sütéskor tovább puhulnak.
Egy hőálló tál aljára terítsd le a főtt rizs felét, erre jön a párolt zöldségek fele, majd ismét rizs és zöldség. A tetejére kanalazd rá a tejfölt, és szórd meg a reszelt sajttal.
A tejfölös réteg megakadályozza, hogy a rakott étel kiszáradjon sütés közben.
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A rakott zöldséget tedd a sütőbe, és süsd 25-30 percig, amíg a teteje szépen megpirul.
Ha aranybarnára szeretnéd a sajt tetejét, az utolsó 5 percben kapcsolj rá grill fokozatot.
Sütés után hagyd 10 percet pihenni, majd szeletelve tálald. Melegen a legfinomabb, de hidegen is jól fogyasztható.
Ha előre elkészíted, másnapra még jobban összeérnek az ízek – ideális munkahelyi ebédnek is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.