A póréhagymát vágd fel apró karikákra. A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. A tökpürét egy tálba öntsd.
A póréhagymát ne vágd túl apróra, mert így megőrzi ropogósságát a pitében.
A kókuszolajat egy serpenyőben hevítsd fel, majd tedd bele a póréhagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
A fokhagyma ízesíti az ételt, de ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat!
A pirított póréhagymát és fokhagymát add hozzá a tökpüréhez, és keverd össze. Üsd bele a tojásokat, majd öntsd hozzá a tejet és a fűszereket. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A tojásokat alaposan keverd el, hogy a tészta sima legyen.
A lisztet egy tálban keverd össze a sütőporral. Lassan add hozzá a tökpürékeverékhez, és jól dolgozd össze a tésztát.
A lisztet érdemes szitálni, hogy elkerüld a csomókat.
A tésztát öntsd egy sütőformába, majd süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.
A pite elkészültét egy villával ellenőrizheted: ha a tészta nem ragad rá, akkor kész.
Hagyd a pitét hűlni, majd szeleteld fel, és tálald.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.