Prebiotikus póréhagymás-tökös pite, egy finom sós pite tök és póréhagyma töltelékkel

Prebiotikus póréhagymás-tökös pite

A póréhagymás-tökös pite egy hagyományos magyar étel, amelyet a tavaszi és őszi szezonban készítenek, amikor a friss póréhagyma és tök könnyen elérhető. A pite sós tölteléke nemcsak ízletes, hanem tele van prebiotikus anyagokkal, amelyek segítik a bélflóra egészségét. A tök édes íze és a póréhagyma enyhén fűszeres aromája tökéletesen harmonizál, míg a tészta ropogós és könnyed. Képzeld el, ahogy a friss póréhagyma és tök illata terjeng a konyhában, miközben a pite készül!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
300 g Tökpüré
1 db Póréhagyma
2 db Tojás
3 gerezd Sült fokhagyma
2 ek. Kókuszolaj
100 ml Tej
1 tk. Fűszerkeverék (oregánó, kakukkfű)
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd fel apró karikákra. A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. A tökpürét egy tálba öntsd.

    A póréhagymát ne vágd túl apróra, mert így megőrzi ropogósságát a pitében.

    2

    A kókuszolajat egy serpenyőben hevítsd fel, majd tedd bele a póréhagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A fokhagyma ízesíti az ételt, de ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat!

    3

    A pirított póréhagymát és fokhagymát add hozzá a tökpüréhez, és keverd össze. Üsd bele a tojásokat, majd öntsd hozzá a tejet és a fűszereket. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A tojásokat alaposan keverd el, hogy a tészta sima legyen.

    4

    A lisztet egy tálban keverd össze a sütőporral. Lassan add hozzá a tökpürékeverékhez, és jól dolgozd össze a tésztát.

    A lisztet érdemes szitálni, hogy elkerüld a csomókat.

    5

    A tésztát öntsd egy sütőformába, majd süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.

    A pite elkészültét egy villával ellenőrizheted: ha a tészta nem ragad rá, akkor kész.

    6

    Hagyd a pitét hűlni, majd szeleteld fel, és tálald.