Probiotikus áfonyás-kókuszos joghurt, tálalva friss áfonyával és kókuszreszelékkel

Probiotikus Áfonyás-kókuszos Joghurt

A probiotikus joghurt népszerű az egészségtudatos emberek körében, mivel segít fenntartani a bélflóra egyensúlyát. Az áfonya és kókusz kombinációja egy friss, tápláló ételt eredményez, amely tökéletes reggelire vagy könnyű desszertként. Az áfonya antioxidánsokban gazdag, míg a kókusz az íz mellett egészséges zsírokat is biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 6 perc
Teljes 6 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
150 g Friss áfonya
1 ek. Probiotikus joghurt kultúra
2 ek. Méz
1 tk. Vaníliás kivonat
2 ek. Kókuszreszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kókusztejet öntsd egy tálba, és add hozzá a probiotikus joghurt kultúrát.

    A probiotikus kultúra segít az egészséges bélflóra fenntartásában, és elősegíti a joghurt erjesztését.

    2

    Alaposan keverd össze, hogy a kultúra egyenletesen eloszoljon a kókusztejben.

    A keverés fontos lépés, hogy biztosítsd az egyenletes fermentációt.

    3

    Tedd a keveréket meleg helyre, például egy joghurtkészítőbe vagy egy előmelegített sütőbe (max. 40 °C) 6-8 órára.

    A megfelelő hőmérséklet fontos a probiotikus baktériumok fejlődéséhez. Ha túl meleg, tönkreteheti a kultúrát.

    4

    Miután letelt az idő, ellenőrizd, hogy a joghurt megszilárdult-e. Ha igen, tedd hűtőbe, hogy megszilárduljon.

    A joghurt íze és állaga folyamatosan javul a hűtőben való pihentetéssel.

    5

    Amikor a joghurt teljesen megszilárdult, adj hozzá mézet, vaníliás kivonatot, és jól keverd össze.

    A méz természetes édesítőszer, amely egyedülálló ízt ad a joghurtnak.

    6

    Tálald a joghurtot friss áfonyával, és szórd meg kókuszreszelékkel.

    Az áfonya gazdag antioxidánsokban, míg a kókuszreszelék extra textúrát ad a joghurtnak.