Probiotikus alma kombucha frissítő ital tálalva

Probiotikus Alma kombucha

A kombucha egy probiotikus ital, amely több ezer éve készül és fogyasztják szerte a világon. Az alma kombucha egy különleges változat, amely frissítő alma ízt ad az erjedt teának. A zöld tea és a cukor alapú erjedés biztosítja, hogy a kombucha gazdag probiotikumokban, amelyek jótékony hatással vannak az emésztőrendszerre. A fűszerek, mint a fahéj és a szegfűszeg, különleges ízt adnak, míg az almaecet segíti az erjedést és javítja az ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Alma
2 ek. Zöld tea
1 db Kombucha starter
200 g Fehér cukor
1 l Víz
2 ek. Almaecet
0.5 tk. Fahéj
2 db Szegfűszeg

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forrald fel 1 liter vizet, majd add hozzá a zöld teát. Főzd 5-10 percig, majd szűrd le és hagyd kihűlni.

    A zöld tea adja a kombucha alap ízét, de ha szeretnél egy kicsit másabb ízvilágot, próbáld meg fekete tea keverékkel is.

    2

    Miután a tea kihűlt, add hozzá a fehér cukrot, és keverd addig, amíg teljesen fel nem oldódik.

    A cukor fontos szerepet játszik a kombucha erjesztésében, így ne hagyd el vagy csökkentsd a mennyiségét, ha szeretnél egészségesebb verziót.

    3

    Az almákat mosd meg, vágd fel kis darabokra, és tedd őket egy nagy üvegedénybe.

    A friss alma segít az ízesítésben és édeskés ízt ad a kombuchának, de ügyelj arra, hogy ne túl érett almát válassz.

    4

    Az üvegedénybe tedd bele az almaecetet és a fahéjat, valamint a szegfűszeget, hogy ízesítsd a kombuchát.

    Az almaecet segít az erjedés beindításában, és különleges savanykás ízt ad az italnak.

    5

    Öntsd rá a cukros zöld teát az üvegedénybe, majd add hozzá a kombucha starter kultúrát (SCOBY), és lefedve hagyd erjedni 7-10 napig, szobahőmérsékleten.

    Ha még nem használtál kombuchát, vásárolhatsz starter kultúrát a boltokban, vagy egy korábbi adag kombuchával is elkezdheted.

    6

    Miután az erjedési idő letelt, szűrd le az italból az almákat és a fűszereket, és öntsd tiszta üvegekbe. Ha szeretnéd, egy kicsit hagyhatod még erjedni, hogy savanyúbb legyen.

    Ha a kombucha túl erős vagy savanyú lett, adj hozzá egy kis vízet a hígításhoz.

    7

    Hűtve tálald, és élvezd a probiotikus, frissítő alma kombuchát!

    A kombucha fogyasztása segíthet a bélflóra helyreállításában, és különleges frissítő élményt ad.