Probiotikus fűszeres szőlős joghurt, friss mentalevéllel

Probiotikus Fűszeres szőlős joghurt

A probiotikus fűszeres szőlős joghurt egy ínycsiklandó és egészséges desszert, amely könnyedén elkészíthető, miközben a probiotikus joghurt jótékony hatással van a bélflórára. Az édes szőlő és a friss fűszerek, mint a fahéj és gyömbér, remekül kiegészítik a joghurt ízét, míg a friss menta pedig egy extra frissességet ad a desszertnek. Ez a desszert tökéletes választás egy könnyed délutáni falatnak vagy egy étkezés utáni frissítő édességnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Probiotikus joghurt
150 g Szőlő
2 ek. Méz
1 tk. Fahéj
0.5 tk. Gyömbér por
1 cs. Vaníliás cukor
1 csokor Friss mentalevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot tedd egy tálba. Add hozzá a mézet, a fahéjat és a gyömbér port, majd keverd össze alaposan.

    A joghurtot először a fűszerekkel keverd jól össze, hogy minden falat ízletes legyen.

    2

    A szőlőt mosd meg alaposan, távolítsd el a szárát, és vágd félbe vagy negyedeld őket, attól függően, hogy mekkora falatokat szeretnél.

    A szőlőt célszerű szobahőmérsékleten hagyni, hogy ne legyen túl hideg, mikor a joghurthoz kevered.

    3

    A szőlőt óvatosan keverd a joghurthoz, majd tedd a keveréket hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtési idő segíti, hogy a szőlő és a joghurt ízei jobban összeérjenek, így még finomabb lesz.

    4

    Tálalás előtt szórd meg friss mentalevéllel a joghurtot, és egy kis extra mézet is csorgathatsz a tetejére, ha édesebbre szeretnéd.

    A friss menta frissességet és különleges aromát ad a desszertnek, és kiválóan illik a fűszeres ízekhez.