Forralj fel 500 ml vizet, majd add hozzá a fekete teát és a cukrot. Keverd el, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hagyd állni, amíg langyosra nem hűl.
Fontos, hogy a tea ne legyen forró, amikor a SCOBY-t hozzáadod, különben elpusztulnak a hasznos baktériumok.
Amikor a tea langyos, add hozzá a vékonyra karikázott vöröshagymát, és keverd bele. Hagyma intenzív aromát és természetes cukrot ad az italnak.
Csak friss, tiszta, hámozott hagymát használj – ne legyen csípős vagy túlérett.
Öntsd a keveréket egy tiszta üveg fermentáló edénybe. Add hozzá a kombucha startert (előző adagból) és óvatosan helyezd bele a SCOBY-t a felszínre.
Az edény száját gézzel vagy szűrőpapírral fedd le, és gumival rögzítsd, hogy a levegő bejusson, de a szennyeződések ne.
Tedd az edényt szobahőmérsékleten, árnyékos helyre, és hagyd fermentálódni 5–7 napig. Naponta ellenőrizd, hogy kialakul-e az új SCOBY réteg, és nem képződik-e penész.
Ne mozgassd az edényt, míg erjed – ez megzavarhatja a fermentációt.
A fermentáció végén szűrd le a hagymás kombuchát, és töltsd üvegekbe. Hűtve tárolható és azonnal fogyasztható, vagy másodlagosan erjeszthető szénsavasítás céljából.
Másodlagos fermentációhoz tehetsz hozzá kevés plusz cukrot vagy zöldséglét, de figyelj a nyomásra!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.