Probiotikus kivis-cseresznyĂ©s joghurt frissĂ­tƑ ital pohĂĄrban

Probiotikus Kivis-cseresznyés joghurt

A joghurtos italok mĂĄr az Ăłkori kultĂșrĂĄkban is nĂ©pszerƱek voltak, kĂŒlönösen a mediterrĂĄn Ă©s közel-keleti rĂ©giĂłkban, ahol hƱsĂ­tƑ Ă©s tĂĄplĂĄlĂł szerepĂŒk kiemelkedƑ volt. A probiotikus joghurtok a modern tĂĄplĂĄlkozĂĄsban az emĂ©sztĂ©s tĂĄmogatĂĄsa miatt kĂŒlönösen kedveltek, mĂ­g a kivi Új-ZĂ©land szimbĂłlumĂĄvĂĄ vĂĄlt, magas C-vitamin tartalma miatt. Technikai tipp: ha mĂ©g intenzĂ­vebb gyĂŒmölcsĂ­zre vĂĄgysz, elƑzƑ este hƱtsd be a gyĂŒmölcsöket. A konyha megtelik nyĂĄrias, gyĂŒmölcsös illatokkal, ahogy a friss kivi Ă©s cseresznye turmixolĂłdik. Ahogy a kivi Ă©s cseresznye keverĂ©ke összeolvad a krĂ©mes joghurttal, igazi frissĂ­tƑ Ă©lmĂ©nyben lesz rĂ©szed. Ez az ital ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs reggelire, tĂ­zĂłraira vagy egy könnyƱ dĂ©lutĂĄni frissĂ­tƑkĂ©nt. VariĂĄciĂłkĂ©nt kiprĂłbĂĄlhatod fagyasztott gyĂŒmölcsökkel is, Ă­gy sƱrƱbb, jegesebb ĂĄllagot kapsz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
185 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 100 g Friss kivi
⭕ 100 g Friss cseresznye (magozva)
⭕ 200 ml TermĂ©szetes joghurt (probiotikus)
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 1 tk. Chia mag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    HĂĄmozd meg a kivit, majd vĂĄgd aprĂł darabokra. A cseresznyĂ©t mosd meg alaposan, magozd ki, majd szintĂ©n darabold fel. EzutĂĄn tedd fĂ©lre Ƒket egy tĂĄlba.

    A könnyebb hĂĄmozĂĄs Ă©rdekĂ©ben vĂĄgd le a kivi kĂ©t vĂ©gĂ©t, Ă©s hĂșzd le a hĂ©jĂĄt egy kanĂĄl segĂ­tsĂ©gĂ©vel!

    2

    Egy turmixgĂ©pbe tedd bele a feldarabolt kivit, a cseresznyĂ©t Ă©s a mĂ©zet. Turmixold Ƒket simĂĄra, de ne tĂșl sokĂĄig, hogy megmaradjon az Ă©lĂ©nk szĂ­n Ă©s frissessĂ©g.

    A rövidebb turmixolĂĄs megƑrzi a gyĂŒmölcsök termĂ©szetes textĂșrĂĄjĂĄt Ă©s zamatos Ă­zĂ©t.

    3

    Add hozzĂĄ a joghurtot, majd ismĂ©t röviden turmixold össze, amĂ­g egynemƱ keverĂ©ket nem kapsz. Ne habosĂ­tsd tĂșl, csak keverd össze alaposan.

    A hideg joghurt segĂ­t frissĂ­teni az italt, Ă­gy nyĂĄron kĂŒlönösen Ă©lvezetes.

    4

    Öntsd az elkĂ©szĂŒlt italt poharakba, Ă©s szĂłrd meg chia maggal a tetejĂ©t. Azonnal tĂĄlalhatĂł, de hƱtve is fogyaszthatĂł.

    Ha sƱrƱbb ållagot szeretnél, hagyd ållni 10 percet, így a chia mag enyhén besƱríti az italt.