Probiotikus kivis-cseresznyés joghurt frissítő ital pohárban

Probiotikus Kivis-cseresznyés joghurt

A joghurtos italok már az ókori kultúrákban is népszerűek voltak, különösen a mediterrán és közel-keleti régiókban, ahol hűsítő és tápláló szerepük kiemelkedő volt. A probiotikus joghurtok a modern táplálkozásban az emésztés támogatása miatt különösen kedveltek, míg a kivi Új-Zéland szimbólumává vált, magas C-vitamin tartalma miatt. Technikai tipp: ha még intenzívebb gyümölcsízre vágysz, előző este hűtsd be a gyümölcsöket. A konyha megtelik nyárias, gyümölcsös illatokkal, ahogy a friss kivi és cseresznye turmixolódik. Ahogy a kivi és cseresznye keveréke összeolvad a krémes joghurttal, igazi frissítő élményben lesz részed. Ez az ital ideális választás reggelire, tízóraira vagy egy könnyű délutáni frissítőként. Variációként kipróbálhatod fagyasztott gyümölcsökkel is, így sűrűbb, jegesebb állagot kapsz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
185 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Friss kivi
100 g Friss cseresznye (magozva)
200 ml Természetes joghurt (probiotikus)
1 ek. Méz
1 tk. Chia mag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a kivit, majd vágd apró darabokra. A cseresznyét mosd meg alaposan, magozd ki, majd szintén darabold fel. Ezután tedd félre őket egy tálba.

    A könnyebb hámozás érdekében vágd le a kivi két végét, és húzd le a héját egy kanál segítségével!

    2

    Egy turmixgépbe tedd bele a feldarabolt kivit, a cseresznyét és a mézet. Turmixold őket simára, de ne túl sokáig, hogy megmaradjon az élénk szín és frissesség.

    A rövidebb turmixolás megőrzi a gyümölcsök természetes textúráját és zamatos ízét.

    3

    Add hozzá a joghurtot, majd ismét röviden turmixold össze, amíg egynemű keveréket nem kapsz. Ne habosítsd túl, csak keverd össze alaposan.

    A hideg joghurt segít frissíteni az italt, így nyáron különösen élvezetes.

    4

    Öntsd az elkészült italt poharakba, és szórd meg chia maggal a tetejét. Azonnal tálalható, de hűtve is fogyasztható.

    Ha sűrűbb állagot szeretnél, hagyd állni 10 percet, így a chia mag enyhén besűríti az italt.