Probiotikus kókuszos málnás kefir pohárban tálalva, mellette friss málna és reszelt kókusz

Probiotikus Kókuszos málnás kefir

A kefires italok évezredek óta a fermentált tejtermékek királyai – különösen Közép-Ázsiában és a Kaukázus térségében. A málna Európában őshonos bogyós gyümölcs, és magas antioxidáns-tartalmáról ismert, míg a kókusz a trópusokon vált alapélelmiszerré. Technikai tipp: ha intenzívebb málnás ízre vágysz, használhatsz fagyasztott gyümölcsöt is, amit előzőleg kiengedsz, majd lecsepegtetsz. Ahogy a kókusz és a málna ízei keverednek a kefir friss, enyhén savanykás alapjával, egy igazán különleges és egzotikus ízvilág bontakozik ki. Ez az ital tökéletes választás a meleg nyári napokra, reggeli frissítőként vagy uzsonnára is. Tipp: próbáld ki zúzott jéggel is, így smoothie-szerű, hűsítő élményben lesz részed.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
195 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 ml Természetes kefir
100 g Friss málna
50 ml Kókusztej
1 ek. Méz
1 ek. Reszelt kókusz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A málnát válogasd át, mosd meg óvatosan hideg vízben, majd csepegtesd le. Ügyelj rá, hogy ne törjenek össze, így szebb lesz a szín és állag.

    A málna érzékeny gyümölcs, érdemes szűrőben, hideg folyó víz alatt gyorsan átöblíteni, hogy ne ázzon el.

    2

    Egy turmixgépbe öntsd bele a kefirt, kókusztejet, mézet és a lecsöpögtetett málnát. Turmixold simára, míg a málna teljesen elvegyül.

    Ha nem szereted a magokat, turmixolás után szűrd át az italt egy finom szűrőn.

    3

    Add hozzá a reszelt kókuszt a turmixhoz, és rövid ideig pulzálva keverd el benne. Így kellemes, enyhén roppanós textúrát ad az italnak.

    A reszelt kókuszt előtte meg is piríthatod serpenyőben, ha intenzívebb ízélményre vágysz.

    4

    Töltsd poharakba az italt, és azonnal tálald. Hűtve is fogyasztható, nyári napokon különösen frissítő.

    Tálalás előtt hűtsd be 10–15 percre, így a textúra krémesebb lesz és az ízek is jobban összeérnek.