Probiotikus málna kombucha üvegben, friss málnadarabokkal szervírozva

Probiotikus Málna kombucha

A gyümölcsízesített kombuchák, mint a málna kombucha, a tradicionális fermentált tea modern, frissítő változatai. A málna nemcsak élénk színt, hanem természetes édességet és enyhe savasságot is ad az italnak, ami tökéletesen kiegészíti a kombucha alap ízvilágát. Technikai tipp: a málna gyorsan erjed, így érdemes 2-3 napos második fermentációval kezdeni és gyakran ellenőrizni a szénsavasságot. Ahogy az üvegben a fermentáció halad, a friss málna illata finoman keveredik a teás aromával, így az ital minden kortya egy frissítő ízrobbanás. Képzeld el, ahogy egy forró nyári napon jéghideg, málnaízesítésű kombuchát kortyolsz – természetes, könnyed és energiával teli élmény. A málna kombucha tökéletes választás, ha egészséges, természetes üdítőre vágysz, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Kész fekete vagy zöld tea kombucha
150 g Friss málna

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Sterilizáld az üvegeket, tölcsért és szűrőt forró vízzel, hogy a második fermentáció során tiszta környezetet biztosíts.

    Mindig tiszta, steril üvegekkel dolgozz a biztonságos fermentációért!

    2

    Válogasd át a friss málnát, távolítsd el a hibás szemeket, majd óvatosan mosd meg és csepegtesd le.

    Csak ép, egészséges málnaszemeket használj a legjobb íz és biztonság érdekében!

    3

    Tedd a lecsöpögtetett málnát az üvegek aljára úgy, hogy az üveg kb. 1/5 részéig érjen.

    Ne zsúfold tele az üveget, hogy az erjedés során keletkező gázoknak legyen helyük!

    4

    Öntsd rá a kész, szobahőmérsékletű kombuchát a málnára úgy, hogy kb. 2-3 cm hely maradjon az üveg szájánál.

    Használj tölcsért, hogy könnyen és tisztán tudj dolgozni!

    5

    Zárd le az üveget szorosan, majd hagyd szobahőmérsékleten állni 2-4 napig a második fermentáció során.

    Naponta egyszer óvatosan nyisd ki (burping), hogy kiengedd a felesleges szénsavat!

    6

    A második fermentáció végén szűrd le a málnát, és öntsd a kombuchát tiszta üvegekbe, majd hűtsd be.

    A hűtőben tovább fejlődik az íz és a szénsavasság!

    7

    Fogyasztás előtt óvatosan rázd fel az üveget, hogy a málna íze egyenletesen keveredjen el az italban.

    Tálaláskor használhatsz jégkockát, így még frissítőbb élményt ad a málnás kombucha!