Sterilizáld az üvegeket, tölcsért és szűrőt forró vízzel, hogy a második fermentáció során tiszta környezetet biztosíts.
Mindig tiszta, steril üvegekkel dolgozz a biztonságos fermentációért!
Válogasd át a friss málnát, távolítsd el a hibás szemeket, majd óvatosan mosd meg és csepegtesd le.
Csak ép, egészséges málnaszemeket használj a legjobb íz és biztonság érdekében!
Tedd a lecsöpögtetett málnát az üvegek aljára úgy, hogy az üveg kb. 1/5 részéig érjen.
Ne zsúfold tele az üveget, hogy az erjedés során keletkező gázoknak legyen helyük!
Öntsd rá a kész, szobahőmérsékletű kombuchát a málnára úgy, hogy kb. 2-3 cm hely maradjon az üveg szájánál.
Használj tölcsért, hogy könnyen és tisztán tudj dolgozni!
Zárd le az üveget szorosan, majd hagyd szobahőmérsékleten állni 2-4 napig a második fermentáció során.
Naponta egyszer óvatosan nyisd ki (burping), hogy kiengedd a felesleges szénsavat!
A második fermentáció végén szűrd le a málnát, és öntsd a kombuchát tiszta üvegekbe, majd hűtsd be.
A hűtőben tovább fejlődik az íz és a szénsavasság!
Fogyasztás előtt óvatosan rázd fel az üveget, hogy a málna íze egyenletesen keveredjen el az italban.
Tálaláskor használhatsz jégkockát, így még frissítőbb élményt ad a málnás kombucha!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.