Pörkölt fƱszerekkel kĂ©szĂŒlt kefir ital vilĂĄgos ĂĄrnyalatban pohĂĄrban tĂĄlalva

Probiotikus Pörkölt fƱszerek kefir

A pörkölt fƱszerek hasznĂĄlata hagyomĂĄnyosan az indiai Ă©s közel-keleti konyhĂĄk rĂ©sze, ahol gyakran alkalmazzĂĄk az Ă­zek mĂ©lyĂ­tĂ©sĂ©re Ă©s az emĂ©sztĂ©s tĂĄmogatĂĄsĂĄra. A kefir, mint fermentĂĄlt tejtermĂ©k, kivĂĄlĂł alapja ezeknek az Ă­zvilĂĄgoknak. Ebben a receptben a koriander, kömĂ©ny Ă©s feketebors egyĂŒtt alkotnak egy meleg, földes tĂłnusĂș fƱszerkeverĂ©ket, melyet a kefir krĂ©mes, enyhĂ©n savanykĂĄs karaktere szĂ©pen kiegyensĂșlyoz. Technikai tipp: soha ne add a fƱszereket nyersen a kefirhez – a pirĂ­tĂĄs felerƑsĂ­ti aromĂĄjukat Ă©s megelƑzi a keserƱsĂ©get. Ahogy a fƱszeres illatok összeĂ©rnek a fermentĂĄlt tej enyhe savassĂĄgĂĄval, egy összetett, frissĂ­tƑ ital szĂŒletik, amely tĂĄplĂĄlja a bĂ©lflĂłrĂĄt Ă©s kellemesen felpezsdĂ­ti az Ă©rzĂ©keket. KivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik Ășj Ă­zĂ©lmĂ©nyekre vĂĄgynak a mindennapi probiotikus italokon tĂșl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 ml NatĂșr kefir (Ă©lƑflĂłrĂĄs)
⭕ 0.5 tk. Koriandermag
⭕ 0.5 tk. KömĂ©nymag
⭕ 0.25 tk. Feketebors (egĂ©sz)
⭕ 0.25 tk. GyömbĂ©rpor
⭕ 0.5 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy szĂĄraz serpenyƑben, közepes lĂĄngon pirĂ­tsd meg a koriandermagot, kömĂ©nymagot Ă©s feketeborsot 2-3 perc alatt, amĂ­g illatosak lesznek.

    Folyamatosan rĂĄzogasd a serpenyƑt, hogy a fƱszerek egyenletesen piruljanak meg, de ne Ă©gjenek meg.

    2

    A megpirĂ­tott fƱszereket hagyd kihƱlni, majd mozsĂĄrban vagy fƱszerdarĂĄlĂłban Ƒröld finom porrĂĄ.

    Ha nincs fƱszerdarĂĄlĂłd, tekerd konyharuhĂĄba a fƱszereket, Ă©s nyĂșjtĂłfĂĄval törd össze.

    3

    Egy tĂĄlban keverd össze a natĂșr kefirt, az Ƒrölt fƱszerkeverĂ©ket, gyömbĂ©rport Ă©s a sĂłt, mĂ­g egysĂ©ges ĂĄllagĂș italt nem kapsz.

    HasznĂĄlj habverƑt vagy spatulĂĄt – ne turmixgĂ©pet –, Ă­gy a kefir textĂșrĂĄja megmarad, nem vĂĄlik tĂșl habossĂĄ.

    4

    Az elkĂ©szĂŒlt fƱszeres kefirt töltsd kis poharakba vagy ĂŒvegekbe, majd tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 1 ĂłrĂĄra, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Az ĂĄllĂĄs sorĂĄn a fƱszerek aromĂĄja kellemesen belesimul a kefirbe – Ă©rdemes akĂĄr egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt is pihentetni.

    5

    Fogyaszd frissĂ­tƑ, enyhĂ©n csĂ­pƑs probiotikus italkĂ©nt, Ă©tkezĂ©sek elƑtt vagy között.

    Ha intenzĂ­vebb Ă­zt szeretnĂ©l, növeld bĂĄtran a fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t – de mindig tartsd be a pörkölĂ©si lĂ©pĂ©st!