Egy száraz serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg a koriandermagot, köménymagot és feketeborsot 2-3 perc alatt, amíg illatosak lesznek.
Folyamatosan rázogasd a serpenyőt, hogy a fűszerek egyenletesen piruljanak meg, de ne égjenek meg.
A megpirított fűszereket hagyd kihűlni, majd mozsárban vagy fűszerdarálóban őröld finom porrá.
Ha nincs fűszerdarálód, tekerd konyharuhába a fűszereket, és nyújtófával törd össze.
Egy tálban keverd össze a natúr kefirt, az őrölt fűszerkeveréket, gyömbérport és a sót, míg egységes állagú italt nem kapsz.
Használj habverőt vagy spatulát – ne turmixgépet –, így a kefir textúrája megmarad, nem válik túl habossá.
Az elkészült fűszeres kefirt töltsd kis poharakba vagy üvegekbe, majd tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Az állás során a fűszerek aromája kellemesen belesimul a kefirbe – érdemes akár egy éjszakán át is pihentetni.
Fogyaszd frissítő, enyhén csípős probiotikus italként, étkezések előtt vagy között.
Ha intenzívebb ízt szeretnél, növeld bátran a fűszerek mennyiségét – de mindig tartsd be a pörkölési lépést!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.