Pörkölt fűszerekkel készült kefir ital világos árnyalatban pohárban tálalva

Probiotikus Pörkölt fűszerek kefir

A pörkölt fűszerek használata hagyományosan az indiai és közel-keleti konyhák része, ahol gyakran alkalmazzák az ízek mélyítésére és az emésztés támogatására. A kefir, mint fermentált tejtermék, kiváló alapja ezeknek az ízvilágoknak. Ebben a receptben a koriander, kömény és feketebors együtt alkotnak egy meleg, földes tónusú fűszerkeveréket, melyet a kefir krémes, enyhén savanykás karaktere szépen kiegyensúlyoz. Technikai tipp: soha ne add a fűszereket nyersen a kefirhez – a pirítás felerősíti aromájukat és megelőzi a keserűséget. Ahogy a fűszeres illatok összeérnek a fermentált tej enyhe savasságával, egy összetett, frissítő ital születik, amely táplálja a bélflórát és kellemesen felpezsdíti az érzékeket. Kiváló választás azoknak, akik új ízélményekre vágynak a mindennapi probiotikus italokon túl.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Natúr kefir (élőflórás)
0.5 tk. Koriandermag
0.5 tk. Köménymag
0.25 tk. Feketebors (egész)
0.25 tk. Gyömbérpor
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy száraz serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg a koriandermagot, köménymagot és feketeborsot 2-3 perc alatt, amíg illatosak lesznek.

    Folyamatosan rázogasd a serpenyőt, hogy a fűszerek egyenletesen piruljanak meg, de ne égjenek meg.

    2

    A megpirított fűszereket hagyd kihűlni, majd mozsárban vagy fűszerdarálóban őröld finom porrá.

    Ha nincs fűszerdarálód, tekerd konyharuhába a fűszereket, és nyújtófával törd össze.

    3

    Egy tálban keverd össze a natúr kefirt, az őrölt fűszerkeveréket, gyömbérport és a sót, míg egységes állagú italt nem kapsz.

    Használj habverőt vagy spatulát – ne turmixgépet –, így a kefir textúrája megmarad, nem válik túl habossá.

    4

    Az elkészült fűszeres kefirt töltsd kis poharakba vagy üvegekbe, majd tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    Az állás során a fűszerek aromája kellemesen belesimul a kefirbe – érdemes akár egy éjszakán át is pihentetni.

    5

    Fogyaszd frissítő, enyhén csípős probiotikus italként, étkezések előtt vagy között.

    Ha intenzívebb ízt szeretnél, növeld bátran a fűszerek mennyiségét – de mindig tartsd be a pörkölési lépést!