Canelazo de mora, szederes rumos ital, fahéjjal tálalva

Canelazo de mora

A Canelazo de Mora egy hagyományos dél-amerikai ital, amely melegítő hatásáról és kellemes, fűszeres ízéről ismert. A szeder, a rum és a fűszerek keveréke nemcsak finom, hanem nagyon jól felmelegít egy hideg téli estén. Eredetileg Kolumbiában és Ecuadorban volt népszerű, de azóta már világszerte elterjedt. Tökéletes választás egy baráti összejövetelre vagy egy téli estén, amikor valami igazán különlegesre vágysz.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Szeder
500 ml Víz
3 ek. Cukor
1 rúd Fahéj
2 db Szegfűszeg
1 db Narancs
50 ml Rum

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szedret öblítsd le, majd tedd egy kis lábasba. Add hozzá a vizet, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget. Reszeld le a narancs héját, majd nyomd ki a levét is, és add hozzá a lábasban lévő keverékhez.

    A narancs levét és héját is használd, mivel így gazdagabb, frissebb ízt kapsz!

    2

    Forrald fel a keveréket, majd közepes lángon főzd 10-15 percig, amíg a szeder teljesen feloldódik és az ízek összeérnek. Ha szükséges, adj hozzá még cukrot, hogy édesebb legyen.

    Ha a szeder nem elég édes, egy kis extra cukrot adhatsz hozzá. A víz mennyiségét is igazíthatod, ha sűrűbb vagy hígabb italt szeretnél.

    3

    Miután felforrt, vedd le a tűzről, és húzd ki a fahéjat és a szegfűszeget. Ezt követően öntsd hozzá a rumot, és keverd el jól.

    A rumot csak akkor add hozzá, amikor levetted a tűzről, hogy megőrizze az ízét, de az alkohol ne párologjon el.

    4

    Tálald melegen. A Canelazo de mora a legjobb, ha frissen fogyasztod, de hűtve is élvezhető, különösen nyáron!

    A szeder és narancs kombinációja igazán frissítő, és a rum adja meg neki a különleges, melegítő jelleget.