A szedret öblítsd le, majd tedd egy kis lábasba. Add hozzá a vizet, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget. Reszeld le a narancs héját, majd nyomd ki a levét is, és add hozzá a lábasban lévő keverékhez.
A narancs levét és héját is használd, mivel így gazdagabb, frissebb ízt kapsz!
Forrald fel a keveréket, majd közepes lángon főzd 10-15 percig, amíg a szeder teljesen feloldódik és az ízek összeérnek. Ha szükséges, adj hozzá még cukrot, hogy édesebb legyen.
Ha a szeder nem elég édes, egy kis extra cukrot adhatsz hozzá. A víz mennyiségét is igazíthatod, ha sűrűbb vagy hígabb italt szeretnél.
Miután felforrt, vedd le a tűzről, és húzd ki a fahéjat és a szegfűszeget. Ezt követően öntsd hozzá a rumot, és keverd el jól.
A rumot csak akkor add hozzá, amikor levetted a tűzről, hogy megőrizze az ízét, de az alkohol ne párologjon el.
Tálald melegen. A Canelazo de mora a legjobb, ha frissen fogyasztod, de hűtve is élvezhető, különösen nyáron!
A szeder és narancs kombinációja igazán frissítő, és a rum adja meg neki a különleges, melegítő jelleget.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.