Krémes joghurt zöld teával, fokhagymával és snidlinggel, olívaolajjal meglocsolva

Probiotikus Zöld tea-fokhagymás joghurt

A zöld tea és a joghurt két különböző kultúrából származik, mégis tökéletes harmóniát alkotnak ebben a modern, egészségtudatos receptben. A matcha vagy zöld tea por Japánból érkezett hozzánk, míg a joghurt az eurázsiai sztyeppéken fejlődött ki. A fokhagyma hozzáadásával egy izgalmas, fűszeres csavart kap az étel. A friss snidling és az olívaolaj nemcsak a látványt gazdagítja, hanem az ízeket is lágyítja. A probiotikus joghurt támogatja az emésztést, míg a zöld tea antioxidánsokban bővelkedik. Technikai tipp: a fokhagymát sose reszeld közvetlenül az olívaolajba, mert így keserűvé válhat – mindig a joghurthoz keverd először. Ez az előétel tökéletes választás nyári vacsorákhoz, grillételek mellé vagy önmagában egy könnyű, frissítő falatként. Akár zöldségek mártogatójaként is tálalhatod. Ha különlegességre vágysz, egy kevés citromhéjat is reszelhetsz a tetejére, ami még frissebbé teszi az összhatást.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Natúr probiotikus joghurt
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Zöld tea por (matcha) vagy őrölt zöld tea
1 csipet
1 ek. Friss snidling (apróra vágva)
1 tk. Extra szűz olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a joghurtot: öntsd egy tálba és hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig állni. Ez segít abban, hogy az ízek jobban érvényesüljenek a keverés során.

    Szobahőmérsékleten dolgozni kellemesebb textúrát eredményez és az olívaolaj is jobban eloszlik.

    2

    Reszeld vagy zúzd össze a fokhagymát, majd keverd bele a joghurtba. Ez adja az étel alap karakterét és pikáns ízét.

    A fokhagyma íze enyhébb lesz, ha hagyod 2-3 percig állni aprítás után, mielőtt belekevered.

    3

    Szitáld bele a matcha port vagy az őrölt zöld teát, majd keverd el alaposan, hogy egyenletesen eloszoljon a joghurtban.

    A zöld tea erős, földes ízű, így először kevesebbet használj, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.

    4

    Add hozzá az apróra vágott snidlinget és egy csipet sót, majd keverd össze újra az egészet.

    A snidling frissességet visz az ételbe – ne helyettesítsd szárított változattal, ha nem muszáj.

    5

    Tálalás előtt locsold meg a tetejét olívaolajjal, és díszítsd extra snidlinggel vagy egy csipet frissen őrölt borssal, ha kívánod.

    Az olívaolaj selymesebbé teszi a joghurt állagát, és szépen csillog a tetején tálaláskor.