Készítsd elő a joghurtot: öntsd egy tálba és hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig állni. Ez segít abban, hogy az ízek jobban érvényesüljenek a keverés során.
Szobahőmérsékleten dolgozni kellemesebb textúrát eredményez és az olívaolaj is jobban eloszlik.
Reszeld vagy zúzd össze a fokhagymát, majd keverd bele a joghurtba. Ez adja az étel alap karakterét és pikáns ízét.
A fokhagyma íze enyhébb lesz, ha hagyod 2-3 percig állni aprítás után, mielőtt belekevered.
Szitáld bele a matcha port vagy az őrölt zöld teát, majd keverd el alaposan, hogy egyenletesen eloszoljon a joghurtban.
A zöld tea erős, földes ízű, így először kevesebbet használj, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.
Add hozzá az apróra vágott snidlinget és egy csipet sót, majd keverd össze újra az egészet.
A snidling frissességet visz az ételbe – ne helyettesítsd szárított változattal, ha nem muszáj.
Tálalás előtt locsold meg a tetejét olívaolajjal, és díszítsd extra snidlinggel vagy egy csipet frissen őrölt borssal, ha kívánod.
Az olívaolaj selymesebbé teszi a joghurt állagát, és szépen csillog a tetején tálaláskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.