A zsemlemorzsát áztasd be a tejbe, és hagyd, hogy megszívja magát.
A zsemlemorzsa akkor jó, ha teljesen megszívta magát tejjel és puha.
Egy tálban keverd össze a darált pulykahúst, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a beáztatott zsemlemorzsát, a tojást, valamint a sót, borsot és a pirospaprikát.
A masszát alaposan gyúrd össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak. Ha túl lágy a massza, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.
Alaposan dolgozd össze a masszát, majd formázz belőle egyforma méretű fasírtgolyókat vagy lapos korongokat.
Nedves kézzel könnyebb formázni a fasírtokat, így kevésbé ragad a massza.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd meg a fasírtokat oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnára pirulnak.
Közepes lángon süsd a fasírtokat, hogy belül is átsüljenek. Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor nem pirulnak szépen.
A kész fasírtokat papírtörlőre szedd, hogy felszívja a felesleges olajat.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges zsiradékot, így a fasírtok könnyebbek lesznek.
Tálald a pulykafasírtot salátával, főtt burgonyával vagy friss kenyérrel.
Kínálhatsz mellé tejfölt, joghurtot vagy tartármártást is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.