A burgonyát hámozd meg, és vágd kis kockákra. A céklát szintén hámozd meg és kockázd fel.
A céklát előre megfőzheted, így gyorsabban elkészítheted a pyttipannát.
A kolbászt is vágd fel kisebb darabokra, és egy nagy serpenyőben, közepes lángon kezdd el sütni az olívaolajban.
A kolbászt szép ropogósra süsd, hogy extra ízt adjon az ételnek.
Amikor a kolbász már ropogós, add hozzá a burgonya és cékla kockákat, majd keverd össze. Főzd tovább 5-7 percig, amíg minden egyenletesen megpuhul.
Ha szeretnéd, egy kis fokhagymát is hozzáadhatsz, hogy még ínycsiklandóbbá tedd.
A pácolt hagymát apróra vágd, majd add hozzá a serpenyőben lévő keverékhez.
A pácolt hagyma friss ízt ad a pyttipannának, de ha nem találsz pácolt hagymát, sima hagymával is elkészíthető.
Keverd össze a hozzávalókat, és ízesítsd sóval és borssal. Tartsd alacsony hőfokon, hogy minden szépen átmelegedjen.
Ez a lépés a legfontosabb, hogy a burgonya és cékla jól átvegye a fűszereket és a kolbász ízét.
Közben egy másik serpenyőben süsd meg a tojásokat tükörtojás formájában.
A tükörtojásokat ne süsd túl, hogy a sárgája lágy maradjon, és még gazdagabb ízt adjon az ételnek.
Tálald a pyttipannát friss petrezselyemmel megszórva, és a tükörtojással a tetején.
A friss petrezselyem nemcsak ízesíti, hanem szép színt is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.