Pyttipanna céklával, tálalva tükörtojással és petrezselyemmel

Pyttipanna céklával

A pyttipanna egy tradicionális svéd étel, amely egyszerű, mégis ínycsiklandó. A klasszikus pyttipanna hagyományosan burgonyát, kolbászt és hagymát tartalmaz, de mi most céklával gazdagítjuk, hogy egy új, egészségesebb változatot készítsünk. A tükörtojás a tetején egy klasszikus befejezés, amely minden falatot még gazdagabbá és ínycsiklandóbbá tesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Főtt burgonya
1 db Főtt cékla
1 db Pácolt hagyma
200 g Sült kolbász
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és vágd kis kockákra. A céklát szintén hámozd meg és kockázd fel.

    A céklát előre megfőzheted, így gyorsabban elkészítheted a pyttipannát.

    2

    A kolbászt is vágd fel kisebb darabokra, és egy nagy serpenyőben, közepes lángon kezdd el sütni az olívaolajban.

    A kolbászt szép ropogósra süsd, hogy extra ízt adjon az ételnek.

    3

    Amikor a kolbász már ropogós, add hozzá a burgonya és cékla kockákat, majd keverd össze. Főzd tovább 5-7 percig, amíg minden egyenletesen megpuhul.

    Ha szeretnéd, egy kis fokhagymát is hozzáadhatsz, hogy még ínycsiklandóbbá tedd.

    4

    A pácolt hagymát apróra vágd, majd add hozzá a serpenyőben lévő keverékhez.

    A pácolt hagyma friss ízt ad a pyttipannának, de ha nem találsz pácolt hagymát, sima hagymával is elkészíthető.

    5

    Keverd össze a hozzávalókat, és ízesítsd sóval és borssal. Tartsd alacsony hőfokon, hogy minden szépen átmelegedjen.

    Ez a lépés a legfontosabb, hogy a burgonya és cékla jól átvegye a fűszereket és a kolbász ízét.

    6

    Közben egy másik serpenyőben süsd meg a tojásokat tükörtojás formájában.

    A tükörtojásokat ne süsd túl, hogy a sárgája lágy maradjon, és még gazdagabb ízt adjon az ételnek.

    7

    Tálald a pyttipannát friss petrezselyemmel megszórva, és a tükörtojással a tetején.

    A friss petrezselyem nemcsak ízesíti, hanem szép színt is ad az ételnek.