Quibebe csípős paprikával, fűszeres tök étel tálalva friss korianderrel

Quibebe csípős paprikával

A Quibebe egy tradicionális perui étel, amelynek alapja a tök, és gyakran használják csípős paprikát és különböző fűszereket, hogy különleges ízt adjanak neki. Eredetileg a perui vidéken készítették, és az étel gazdag ízvilágát a fűszerek és a friss hozzávalók adják. A koriander hozzáadása frissességet és enyhén citrusos ízt ad a fogásnak, így igazán karakteres és tápláló étkezést biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tök
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Csípős paprika
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Koriander
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tököt hámozd meg, vágd fel kisebb darabokra, majd egy fazékban egy kevés vízben főzd meg 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz reszelt tököt, hogy még gyorsabban főjön.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben az olajon megpirítjuk, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása segít kiemelni az étel ízét, és alapot ad a többi hozzávalónak.

    3

    A paradicsomot apróra vágjuk, a csípős paprikát pedig kis darabokra szeleteljük, majd hozzáadjuk a pirított hagymához. Keverjük össze és főzzük 5-7 percig.

    A csípős paprika mennyiségét a saját ízlésed szerint állíthatod, de ne feledd, hogy a csípős íz elég erős lehet.

    4

    A megfőtt tököt add hozzá a paradicsomos-paprikás keverékhez, majd sóval, borssal, korianderrel és cukorral ízesítsük.

    A cukor segít kiegyensúlyozni a csípős paprika és a paradicsom savasságát.

    5

    Főzd együtt az összes hozzávalót még 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A főzés közben kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá több sót vagy cukrot, hogy az ízek kiegyensúlyozottak legyenek.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy friss ízt adjon az ételnek.

    A koriander frissessége nagyszerűen kiemeli a csípős paprika ízét.