A tököt hámozd meg, vágd fel kisebb darabokra, majd egy fazékban egy kevés vízben főzd meg 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.
Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz reszelt tököt, hogy még gyorsabban főjön.
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben az olajon megpirítjuk, amíg üveges nem lesz.
A hagyma pirítása segít kiemelni az étel ízét, és alapot ad a többi hozzávalónak.
A paradicsomot apróra vágjuk, a csípős paprikát pedig kis darabokra szeleteljük, majd hozzáadjuk a pirított hagymához. Keverjük össze és főzzük 5-7 percig.
A csípős paprika mennyiségét a saját ízlésed szerint állíthatod, de ne feledd, hogy a csípős íz elég erős lehet.
A megfőtt tököt add hozzá a paradicsomos-paprikás keverékhez, majd sóval, borssal, korianderrel és cukorral ízesítsük.
A cukor segít kiegyensúlyozni a csípős paprika és a paradicsom savasságát.
Főzd együtt az összes hozzávalót még 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A főzés közben kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá több sót vagy cukrot, hogy az ízek kiegyensúlyozottak legyenek.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy friss ízt adjon az ételnek.
A koriander frissessége nagyszerűen kiemeli a csípős paprika ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.