A Rakott karfiol egy laktató, de mégis könnyed étel, amely különösen kedvelt a vegetáriánusok körében. A karfiolt rétegezve rakják össze tejszínes szószokkal, sajttal és más fűszerekkel, így egy igazán ínycsiklandó fogás kerül az asztalra. A rakott karfiol egy olyan étel, amely szinte bármilyen étkezéshez illik, és minden korosztály számára élvezetes lehet.
Az étel alapja a karfiol, amelyet először puhára főznek, majd egy tejszínes, sajtos réteggel felváltva rakják össze, és sütőben aranybarnára sütik. A rakott karfiol egyszerű, de nagyszerű étel, amely különleges ízélményt nyújt anélkül, hogy túl bonyolult lenne. Tálalhatjuk akár egy kis pirított kenyérrel is, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
Főzd meg a rizst sós vízben, és közben a karfiolt szedd rózsáira, majd forrald fel sós vízben.
A rizst és a karfiolt ne főzd túl puhára, mert a sütőben még tovább fognak párolódni. A karfiol legyen roppanós.
A hagymát pirítsd meg az olajon, add hozzá a darált húst és a fokhagymát, majd fűszerezd sóval és borssal.
A húst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers. Használhatsz más fűszereket is, például pirospaprikát, majoránnát, vagy köményt.
Rétegezd a főtt karfiolt, a darált húst és a rizst egy tepsiben. Minden réteg közé kenj tejfölt.
A rétegezést úgy alakítsd, hogy a tetejére karfiol kerüljön, mert így szebben fog pirulni a sajt. A tejfölt ne sajnáld, ettől lesz krémes a rakott karfiol.
A tetejére reszeld rá a sajtot, és süsd 180°C-on 30 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ha a sajt túl hamar kezd pirulni, takard le alufóliával, hogy a karfiol is át tudjon melegedni.
Tálald forrón.
Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni, hogy könnyebben lehessen szeletelni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.