Rakott karfiol darált hússal, sajttal és tejföllel sütve

Rakott karfiol

A Rakott karfiol egy laktató, de mégis könnyed étel, amely különösen kedvelt a vegetáriánusok körében. A karfiolt rétegezve rakják össze tejszínes szószokkal, sajttal és más fűszerekkel, így egy igazán ínycsiklandó fogás kerül az asztalra. A rakott karfiol egy olyan étel, amely szinte bármilyen étkezéshez illik, és minden korosztály számára élvezetes lehet.

Az étel alapja a karfiol, amelyet először puhára főznek, majd egy tejszínes, sajtos réteggel felváltva rakják össze, és sütőben aranybarnára sütik. A rakott karfiol egyszerű, de nagyszerű étel, amely különleges ízélményt nyújt anélkül, hogy túl bonyolult lenne. Tálalhatjuk akár egy kis pirított kenyérrel is, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
1 db Karfiol
500 g Darált hús
150 g Rizs
200 g Tejföl
100 g Sajt
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 tk. Info
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a rizst sós vízben, és közben a karfiolt szedd rózsáira, majd forrald fel sós vízben.

    A rizst és a karfiolt ne főzd túl puhára, mert a sütőben még tovább fognak párolódni. A karfiol legyen roppanós.

    2

    A hagymát pirítsd meg az olajon, add hozzá a darált húst és a fokhagymát, majd fűszerezd sóval és borssal.

    A húst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers. Használhatsz más fűszereket is, például pirospaprikát, majoránnát, vagy köményt.

    3

    Rétegezd a főtt karfiolt, a darált húst és a rizst egy tepsiben. Minden réteg közé kenj tejfölt.

    A rétegezést úgy alakítsd, hogy a tetejére karfiol kerüljön, mert így szebben fog pirulni a sajt. A tejfölt ne sajnáld, ettől lesz krémes a rakott karfiol.

    4

    A tetejére reszeld rá a sajtot, és süsd 180°C-on 30 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ha a sajt túl hamar kezd pirulni, takard le alufóliával, hogy a karfiol is át tudjon melegedni.

    5

    Tálald forrón.

    Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni, hogy könnyebben lehessen szeletelni.