Rántott bivalyszelet tálalva

Rántott bivalyszelet

A rántott bivalyszelet különleges és ritka fogás, amely a hagyományos magyar konyha alapjaira épül. A bivalyhús gazdag ízvilága remekül illik a ropogós panírhoz, így egyedülálló élményt kínál az asztalon. Ez az étel nemcsak a hétvégi családi ebédek sztárja lehet, hanem különleges alkalmakra is kitűnő választás. A recept egyszerűsége ellenére lenyűgöző ízélményt nyújt, és bemutatja, hogy hogyan lehet a hagyományos ételeket új alapanyagokkal feldobni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bivalyhús szeletek
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
10 g
5 g Bors
500 ml Napraforgóolaj
1 db Citrom
10 g Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a bivalyhús szeleteket: tisztítsd meg őket, és klopfold ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.

    A klopfolás során ne verd túl a húst, mert kiszáradhat sütés közben. Használj húskloffolót, és óvatosan dolgozz.

    2

    Sózd és borsozd meg mindkét oldalukat, majd hagyd állni 10 percig, hogy az ízek átjárják a húst.

    A sózás előtt érdemes a húst kevés mustárral is bekenni, ez még tovább fokozza az ízeket és segíti a puhulást.

    3

    Három külön tányérra készítsd ki a panírozáshoz szükséges hozzávalókat: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa.

    A lisztbe keverhetsz egy kevés pirospaprikát, a zsemlemorzsába pedig reszelt parmezánt a különlegesebb ízhatásért.

    4

    Forgasd meg a hús szeleteit először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ügyelj rá, hogy mindenhol egyenletesen befedje a panír.

    A panírozás előtt töröld le a húsról a felesleges nedvességet, így a panír jobban tapad majd rá. A panírt finoman nyomkodd rá a húsra.

    5

    Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábosban. Az olaj hőmérséklete legyen körülbelül 180°C, hogy a panír ropogós legyen.

    Az olaj hőmérsékletét egy kenyérkockával ellenőrizheted: ha az olajban azonnal elkezd pirulni, akkor megfelelő a hőmérséklet.

    6

    Süsd a bivalyszeleteket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnára nem sülnek. Ha elkészültek, helyezd őket papírtörlőre, hogy az olaj lecsepegjen.

    Ne tegyél túl sok szeletet egyszerre a serpenyőbe, mert az olaj lehűl, és a panír nem lesz ropogós. A sütés során egyszer forgasd meg a szeleteket.

    7

    Tálald a rántott bivalyszeleteket friss citromszeletekkel és petrezselyemmel díszítve. Kínálj mellé burgonyapürét vagy friss salátát.

    A rántott hús mellé kínálhatsz tartármártást, vagy majonézes krumplisalátát is.