Rendang Tok tálalva, gazdag, krémes maláj étel kókusztejjel és fűszerekkel

Rendang Tok (maláj stílusú rendang)

A rendang Tok egy tradicionális maláj étel, amely egyedi ízvilágát a kókusztej és a fűszerek kombinációjának köszönheti. Eredetileg a malájok ünnepi étkezésein volt jelen, és egy gazdag húsos étel, amely a fűszeresség és a krémesség tökéletes egyensúlyát képviseli. A maláj rendang egy igazi különlegesség, amely bárki számára elhozhatja a maláj kultúra ízvilágát a saját asztalára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
400 ml Kókusztej
2 db Vöröshagyma
3 db Fokhagyma
2 db Piros chili
2 szál Lemongrass (citromfű)
3 cm Gyömbér
1 tk. Kurkumapor
1 db Fahéj
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Sötétbarna cukor
2 ek. Citromlé
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kockákra, és egy nagy edényben kezd el pirítani az olajon közepes lángon.

    A hús kockák ne legyenek túl nagyok, hogy a fűszerek könnyen átjárják őket.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért, chili paprikát és a lemongrass-t apróra vágd vagy turmixold össze.

    A turmixolás gyorsítja a folyamatot, de ügyelj rá, hogy ne pürésítsd túl finomra a keveréket.

    3

    A pürésített fűszerkeveréket add hozzá a húshoz, és pirítsd tovább 5-7 percig.

    A fűszerek kioldódnak, és a hús hamar átveszi az ízeket.

    4

    Add hozzá a kurkumát, fahéjat, szójaszószt, sötétbarna cukrot és citromlevet, majd öntsd rá a kókusztejet.

    A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a rendangnak, és kiegyensúlyozza a fűszerek erőteljes ízét.

    5

    Hagyj elegendő időt a húsnak, hogy az összes fűszer és a kókusztej íze jól összeérjen. Főzd lassú tűzön 45-60 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Az ételt akkor érdemes levenni a tűzről, amikor a szaft sűrűsödik és a hús teljesen omlós.

    6

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, friss korianderrel díszítsd.

    A rendanghoz friss rizs illik a legjobban, de kísérheted tetszés szerint különféle köretekkel is.