A marhahúst vágd kockákra, és egy nagy edényben kezd el pirítani az olajon közepes lángon.
A hús kockák ne legyenek túl nagyok, hogy a fűszerek könnyen átjárják őket.
A vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért, chili paprikát és a lemongrass-t apróra vágd vagy turmixold össze.
A turmixolás gyorsítja a folyamatot, de ügyelj rá, hogy ne pürésítsd túl finomra a keveréket.
A pürésített fűszerkeveréket add hozzá a húshoz, és pirítsd tovább 5-7 percig.
A fűszerek kioldódnak, és a hús hamar átveszi az ízeket.
Add hozzá a kurkumát, fahéjat, szójaszószt, sötétbarna cukrot és citromlevet, majd öntsd rá a kókusztejet.
A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a rendangnak, és kiegyensúlyozza a fűszerek erőteljes ízét.
Hagyj elegendő időt a húsnak, hogy az összes fűszer és a kókusztej íze jól összeérjen. Főzd lassú tűzön 45-60 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
Az ételt akkor érdemes levenni a tűzről, amikor a szaft sűrűsödik és a hús teljesen omlós.
Tálald melegen, és ha szeretnéd, friss korianderrel díszítsd.
A rendanghoz friss rizs illik a legjobban, de kísérheted tetszés szerint különféle köretekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.