A sárgarépát hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
A sárgarépát vékonyra szeletelve gyorsabban megpuhul, és jobban átveszi az ízeket.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsuk őket 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.
Ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert megéghet, és keserű ízt adhat az ételnek.
Adjuk hozzá a sárgarépát a serpenyőbe, és pirítsuk 5-7 percig, amíg egy kicsit megpuhul.
A sárgarépa színesítése az ételt, és kellemes édes ízt ad a húsnak.
A renskavat vékony csíkokra vágjuk, majd a zöldségekhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és pirítjuk tovább 5-7 percig.
A renskav nem igényel hosszú főzést, mivel a vágás miatt könnyen átjárják az ízek.
A tejfölt és egy csipetnyi cukrot hozzáadunk a serpenyőhöz, majd jól összekeverjük, és további 5 percig főzzük.
A tejföl krémes textúrát ad az ételnek, és finom, enyhén savanyú ízt biztosít.
A friss petrezselymet apróra vágjuk, és tálalás előtt szórjuk a kész étel tetejére.
A petrezselyem friss íze és zöld színe fokozza az étel vizuális hatását és ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.