Renskav sárgarépával és petrezselyemmel, ínycsiklandó étel

Renskav sárgarépával és petrezselyemmel

A renskav egy hagyományos finn étel, amelyet gyakran tálalnak sárgarépával és friss petrezselyemmel. A vadhús ételek, mint a renskav, gazdagok ízekben és textúrákban, és a zöldségekkel való kombinálás új dimenziót ad a receptnek. Az étel krémes tejföllel és egy csipetnyi cukorral finomítva egy tökéletes választás a hideg napokra, amikor valami igazán tápláló ételre vágyunk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Renskav (rénszarvas hús, vékonyra szeletelve)
2 db Sárgarépa
1 csokor Petrezselyem
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors
3 ek. Tejföl
1 csipet Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

    A sárgarépát vékonyra szeletelve gyorsabban megpuhul, és jobban átveszi az ízeket.

    2

    Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsuk őket 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.

    Ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert megéghet, és keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    Adjuk hozzá a sárgarépát a serpenyőbe, és pirítsuk 5-7 percig, amíg egy kicsit megpuhul.

    A sárgarépa színesítése az ételt, és kellemes édes ízt ad a húsnak.

    4

    A renskavat vékony csíkokra vágjuk, majd a zöldségekhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és pirítjuk tovább 5-7 percig.

    A renskav nem igényel hosszú főzést, mivel a vágás miatt könnyen átjárják az ízek.

    5

    A tejfölt és egy csipetnyi cukrot hozzáadunk a serpenyőhöz, majd jól összekeverjük, és további 5 percig főzzük.

    A tejföl krémes textúrát ad az ételnek, és finom, enyhén savanyú ízt biztosít.

    6

    A friss petrezselymet apróra vágjuk, és tálalás előtt szórjuk a kész étel tetejére.

    A petrezselyem friss íze és zöld színe fokozza az étel vizuális hatását és ízét.