Renskav sherryecettel és kakukkfűvel tálalva, fűszeres húsos étel

Renskav sherryecettel és kakukkfűvel

A renskav története az északi országokig nyúlik vissza, ahol a húsok elkészítése különleges figyelmet és fűszereket igényel. A sherryecet és a kakukkfű kombinációja egyedi ízhatást biztosít a húsnak, miközben megőrzi annak természetes ízét. A renskavot hagyományosan gyakran készítik családi összejöveteleken, és az egyszerű, de nagyszerű étkezésekhez ideális választás. A fűszerekkel gazdagított étel igazán különlegessé válik a sherryecet savanykás, de frissítő ízével.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Renskav
50 ml Sherryecet
2 ág Kakukkfű
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A renskavot vágd vékony csíkokra. A fokhagymát zúzd össze, a vöröshagymát vágd apróra.

    A renskavot úgy érdemes felvágni, hogy minden darab egyenletes vastagságú legyen, így egyformán sülnek.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a vöröshagymát, és pirítsd meg 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert ez keserűvé teheti az ételt.

    3

    Add hozzá a zúzott fokhagymát és a renskavot. Süsd közepes lángon, amíg a hús szépen megpirul.

    A renskavot ne zsúfold túl a serpenyőben, hogy egyenletesen tudjon sülni.

    4

    Miután a hús megpirult, öntsd hozzá a sherryecetet, és keverd össze. Főzd további 5 percig, hogy az ecet elpárologjon, és az ízek összeérjenek.

    Ha túl erősnek érzed az ecet ízét, egy kevés vízzel enyhítheted.

    5

    Törd össze a kakukkfüvet, és szórd rá a renskavra. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd alaposan keverd össze.

    A kakukkfű friss ízét a húsban lévő zsiradék szépen kiemeli, de ha szeretnéd, használhatsz szárítottat is.

    6

    Tálalás előtt pihentesd egy kicsit a húst, hogy a fűszerek és az ecet íze jobban összeérjen.

    Ha szeretnéd, friss petrezselyemmel is díszítheted tálaláskor.