Forrald fel a vizet egy nagy lábasban, majd add hozzá a rizst. Főzd közepes lángon 5 percig, hogy elkezdjen megpuhulni.
A rizst érdemes már az elején megkeverni, hogy ne tapadjon le.
Öntsd hozzá a tejet, forrald fel újra, majd csökkentsd a lángot. Főzd 35-40 percig gyakori keveréssel, amíg sűrű, krémes állagot kapsz.
Ha túl sűrű lesz, egy kevés meleg tej hozzáadásával hígíthatod.
Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a sót, vajat és cukrot. Keverd össze alaposan, míg a vaj elolvad és a cukor feloldódik.
A cukrot és vajat mindig a végén keverd hozzá, hogy jobban érvényesüljenek az ízek.
Tálalás előtt reszeld bele a narancshéjat, és szórd meg egy kevés fahéjjal. Frissen fogyasztva a legfinomabb.
Csak kezeletlen narancs héját használd, és csak a narancssárga réteget reszeld, mert a fehér rész keserű.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.