Rizottó lazaccal, gazdag krémes rizottó, sült lazacdarabokkal és petrezselyemmel díszítve

Rizottó lazaccal

A rizottó egy klasszikus olasz étel, amely a rizzsel készült krémes étel, a tenger gyümölcseivel, húsokkal és különböző zöldségekkel. Az olasz konyhában a lazac rizottóval egy különleges és gazdag étel, amely különösen népszerű tengerparti éttermekben. A friss lazac hozzáadásával a rizottó gazdag ízű, és az étel valódi finomsággá válik. A tejszín és parmezán egyedülálló krémes textúrát ad a rizottónak, míg a petrezselyem frissességet és színt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Lazacfilé
200 g Rizs (Arborio)
100 ml Fehérbor
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
600 ml Zöldség alaplé
100 ml Friss tejszín
1 ek. Friss citromlé
1 csokor Friss petrezselyem
50 g Parmezán sajt
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, olívaolajon mindkét oldalát süssük meg 3-4 percig, amíg a lazac átsül, de még puha marad.

    A lazacot ne süsd túl, különben száraz lesz. A közepén maradjon enyhén rózsaszín!

    2

    A rizst alaposan öblítsük le, hogy a felesleges kemikáliákat eltávolítsuk. Egy másik serpenyőben melegítsünk olívaolajat, és pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagymát ne pirítsuk túl, csak üvegesedjen, hogy megőrizzük a friss ízét.

    3

    Adjunk hozzá a rizst a serpenyőhöz, és kevergetve pirítsuk 2-3 percig, amíg a rizs enyhén áttetszővé válik.

    A rizs pirítása segít a rizottó gazdag textúrájának kialakításában.

    4

    Öntsük hozzá a fehérbort, és folyamatos keverés mellett hagyjuk, hogy elpárologjon. Ekkor kezdhetjük el fokozatosan hozzáadni a zöldség alaplevet.

    A bor fokozza az ízeket, és egy kis savasságot ad a rizottónak.

    5

    Addig adjuk hozzá a levest, amíg a rizs meg nem puhul, de még enyhén al dente marad. Ez körülbelül 20 percet vesz igénybe.

    Ne hagyd abba a keverést, mert így tudjuk elérni a rizottó krémes textúráját.

    6

    Miután a rizs megpuhult, adjuk hozzá a tejszínt, a citromlevet, és reszeljük bele a parmezánt. Keverjük jól össze.

    A parmezán és a tejszín gazdag, krémes ízt ad a rizottónak.

    7

    Tálalás előtt szaggassuk a lazacot kisebb darabokra, és óvatosan keverjük bele a rizottóba. Szórjuk meg friss petrezselyemmel, és tálaljuk.

    A friss petrezselyem frissességet ad a rizottónak, és jól illik a lazachoz.