A Rizses hús egy igazi családi étel, amely a magyar konyha hagyományait ötvözi a rizs és a hús gazdag ízvilágával. Az étel egy klasszikus pörkölt alapra épít, amit rizs és fűszerek egészítenek ki. A rizs tökéletesen magába szívja a hús szaftját, így minden falat egy igazi ínycsiklandó élményt ad.
Rizses hús elkészítéséhez különféle húsokat választhatunk, de a leggyakrabban sertéshús kerül bele. A gazdag fűszeres pörköltet először a húsnak hagyják megpuhulni, majd a rizst hozzákeverve egy olyan ételt kapunk, amely az egész család számára kielégítő és tápláló.
Vágd a sertéshúst kis kockákra, sózd és borsozd meg.
A húst érdemes egyforma kockákra vágni, hogy egyenletesen süljenek meg.
Hevítsd fel az olajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon pirítsuk, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a húst, és pirítsd, amíg minden oldala kifehéredik. Szórd meg pirospaprikával, majd keverd jól össze.
A húst alaposan pirítsuk körbe, hogy minden oldala kifehéredjen. A pirospaprikát ne pirítsuk sokáig, mert megéghet és keserű lesz.
Add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, valamint a babérlevelet, és párold pár percig.
A paprikát és a paradicsomot is kockára vágva adjuk hozzá.
Öntsd fel vízzel vagy alaplével, fedd le, és főzd közepes lángon 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.
A húst addig főzzük, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, adjunk hozzá több vizet.
Közben főzd meg a rizst sós, forró vízben, majd szűrd le.
A rizst a csomagoláson található utasítások szerint főzzük meg. Használjunk hosszú szemű rizst, mert az nem ragad össze.
Ha a hús megpuhult, keverd össze a megfőtt rizzsel, és főzd még pár percig, hogy az ízek összeérjenek.
Kóstoljuk meg a rizses húst, és ha szükséges, ízesítsük még sóval és borssal.
Tálald forrón, friss salátával vagy savanyúsággal.
A rizses húst tejföllel is tálalhatjuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.