Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, száraz élesztőt és cukrot. Add hozzá a langyos vizet, és gyúrd sima tésztává. Fedd le, és keleszd meleg helyen kb. 1 órán át, amíg duplájára nő.
A tészta akkor jó, ha rugalmas és nem ragad. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl ragad, egy kevés lisztet.
A megkelt tésztát oszd 8-10 részre, formázd oválisra, hajtsd félbe, majd helyezd sütőpapírral bélelt párolóedénybe. Párold gőz fölött 10-12 percig, amíg megpuhul.
A párolás során figyelj arra, hogy a víz ne érje a tésztát. A sütőpapír segít elkerülni, hogy a tészta leragadjon.
A kacsamellet irdald be a bőrös oldalon keresztben, majd száraz serpenyőben süsd bőrös oldalával lefelé közepes lángon 6-8 percig, míg a bőr ropogós lesz és a zsír kiolvad. Fordítsd meg, és süsd még 4-5 percig a másik oldalán is.
A kacsa bőre akkor lesz igazán ropogós, ha sütés közben időnként leöntöd a kiolvadt zsírral.
Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, mézet, fokhagymát és szezámolajat. Vedd le a kacsát a tűzről, és locsold meg a szósszal. Hagyd pihenni pár percet, majd szeleteld vékonyra.
A szószhoz adhatsz egy kis reszelt gyömbért is, hogy még karakteresebb legyen az íze.
A bao-kat óvatosan nyisd szét, töltsd meg a ropogós kacsaszeletekkel, adj hozzá uborkát és újhagymát. A sós, édeskés kacsa és a friss zöldségek kiválóan kiegészítik egymást.
A bao-kat melegen töltsd meg, hogy a tészta puha maradjon.
Tálald melegen. További szósszal vagy csípős kiegészítővel fokozhatod az élményt – a friss lime-lé vagy savanyított lilahagyma is remek választás lehet.
A bao bun-t kínálhatod Hoisin szósszal is, ami remekül illik a kacsához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.