Roston sült kacsamell tálalva

Roston sült kacsamell

A roston sült kacsamell egy elegáns étel, amely a magyar konyhában is népszerű. A kacsa sütése a megfelelő hőmérsékleten biztosítja, hogy a hús kívül ropogós, belül pedig puha és szaftos maradjon. Az étel ideális választás bármilyen különleges alkalomra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Kacsamell
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Rozmaring
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kacsamelleket alaposan tisztítsd meg, majd a bőrükön végezz keresztirányú bevágásokat, hogy a zsír könnyebben kisüljön.

    A bevágások ne legyenek túl mélyek, csak a bőr vastagságáig vágd be, hogy a hús ne sérüljön.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. A kacsamelleket ízesítsd sóval, borssal és egy kevés olívaolajjal. A fokhagymát és a rozmaringot tedd a hús mellé.

    A fokhagyma és a rozmaring ízesíti a húst sütés közben. A sózás fontos, mert segít a bőr ropogósra sütésében.

    3

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, és a bőrös oldalán kezd el sütni a kacsamellet. Süsd 5-6 percig, hogy a bőre szép ropogós legyen.

    A sütés elején nyomd le a kacsamellet egy spatulával, hogy a bőre egyenletesen érintkezzen a serpenyővel és ropogósra süljön. A kisülő zsírt időnként öntsd le a serpenyőből.

    4

    Fordítsd meg a kacsamellet, és süsd a másik oldalát további 4-5 percig, hogy a hús átsüljön.

    A sütési idő függ a kacsamell vastagságától és a kívánt átsütöttségi foktól. Használj húshőmérőt a pontos eredményhez.

    5

    Amikor a kacsamell elkészült, vedd ki a serpenyőből, és hagyd pihenni 5 percig, hogy a húsban lévő szaftok egyenletesen eloszoljanak.

    A pihentetés alatt takard le a húst alufóliával, hogy melegen maradjon.

    6

    Tálald a roston sült kacsamellet friss salátával vagy körettel.

    A kacsamellet tálalás előtt pihentesd pár percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak benne. Így szaftosabb marad.