Roston sült lazac kapros szósszal tálalva

Roston sült lazac kapros szósszal

A roston sült lazac kapros szósszal egy könnyű és frissítő fogás, amely az egyszerűségében rejti a varázsát. A lazac gazdag, krémes textúrája tökéletesen harmonizál a kapor üde, enyhén citromos ízvilágával. Ez az étel ideális választás azok számára, akik egészséges, de ízletes fogást keresnek. Ahogy a lazac sül a serpenyőben, a bőr ropogósra pirul, miközben a hús belül szaftos marad. A friss kapor és a tejföl kombinációja egy könnyű, de gazdag szószt eredményez, amely még különlegesebbé teszi az ételt. Ez az étel tökéletes választás egy gyors hétköznapi vacsorához, de akár egy elegáns ebédre is ideális lehet. Köretként párolt zöldségek vagy friss saláta ajánlott, hogy az étel frissességét még jobban kiemeljük. Egy kevés frissen facsart citromlé pedig még üdébbé teszi ezt a fogást.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Lazacfilé
2 ek. Olívaolaj
1 db Citromlé
2 tk.
1 tk. Bors
1 csokor Friss kapor
200 ml Tejföl
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Mustár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazacfilét mosd meg, majd töröld szárazra. Sózd és borsozd meg mindkét oldalát, majd locsold meg frissen facsart citromlével.

    A lazacot alaposan szárítsd meg, mielőtt fűszereznéd, hogy a fűszerek jobban tapadjanak rá.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Tedd bele a lazacfiléket a bőrös oldalukkal lefelé, és süsd 4-5 percig, amíg a bőr ropogós lesz.

    A lazacbőr ropogósra sütéséhez nyomd le a filét egy spatulával a serpenyőben az első pár percben.

    3

    Fordítsd meg a lazacot, és süsd további 3-4 percig, amíg a hús átsül, de még szaftos marad. Ha vastagabb a filé, süsd tovább néhány perccel.

    A lazacot ne süsd túl, mert kiszáradhat. Akkor van kész, ha a húsa könnyen szétválik villával.

    4

    Amíg a lazac sül, készítsd el a kapros szószt: a tejfölt keverd össze az apróra vágott kaporral, a mustárral, az összezúzott fokhagymával, és ízlés szerint sóval, borssal.

    A kapros szószhoz használj friss kaprot, ha teheted, mert sokkal intenzívebb az íze.

    5

    A megsült lazacot tálald a friss kapros szósszal, és kínálj mellé citromszeleteket. Köretként párolt zöldségek vagy friss saláta ajánlott.

    A citromszeletekkel még jobban kiemelheted a lazac és a kapros szósz ízét.