A lazacfilét mosd meg, majd töröld szárazra. Sózd és borsozd meg mindkét oldalát, majd locsold meg frissen facsart citromlével.
A lazacot alaposan szárítsd meg, mielőtt fűszereznéd, hogy a fűszerek jobban tapadjanak rá.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Tedd bele a lazacfiléket a bőrös oldalukkal lefelé, és süsd 4-5 percig, amíg a bőr ropogós lesz.
A lazacbőr ropogósra sütéséhez nyomd le a filét egy spatulával a serpenyőben az első pár percben.
Fordítsd meg a lazacot, és süsd további 3-4 percig, amíg a hús átsül, de még szaftos marad. Ha vastagabb a filé, süsd tovább néhány perccel.
A lazacot ne süsd túl, mert kiszáradhat. Akkor van kész, ha a húsa könnyen szétválik villával.
Amíg a lazac sül, készítsd el a kapros szószt: a tejfölt keverd össze az apróra vágott kaporral, a mustárral, az összezúzott fokhagymával, és ízlés szerint sóval, borssal.
A kapros szószhoz használj friss kaprot, ha teheted, mert sokkal intenzívebb az íze.
A megsült lazacot tálald a friss kapros szósszal, és kínálj mellé citromszeleteket. Köretként párolt zöldségek vagy friss saláta ajánlott.
A citromszeletekkel még jobban kiemelheted a lazac és a kapros szósz ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.