A lisztet, rizslisztet és a csipet sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a kókusztejet. Keverd simára.
A tésztának hígnak kell lennie, hogy a roti jala könnyen formázható legyen a serpenyőben.
Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és kenj meg egy kis olajjal. Használj egy kerek, lapos palacsintasütőt vagy egy kókuszos roti jala formázó eszközt, ha rendelkezel ilyennel.
Ha nincs speciális eszközöd, egy egyszerű konyhai eszközzel is formázhatod a roti jala-t.
A tésztát öntsd bele egy tölcsérbe, és formálj belőle egy finom, hálós mintázatot a forró serpenyőben. Süsd mindkét oldalát aranybarnára.
A formázás gyorsasága kulcsfontosságú, próbálj meg egyenletes mintát formálni a tésztával, hogy minden rész szépen megsüljön.
A roti jala-kat a serpenyőben hagyd hűlni, majd tálalás előtt szórd meg kókuszreszelékkel, ha szeretnél egy extra ízt adni neki.
A kókuszreszelék opcionális, de hozzáadja a textúrát és gazdagítja az ízt.
Tálald a roti jala-t kókusztejjel, vagy egy másik kedvenc mártással. Tálalhatod reggelire, vagy akár desszertként is.
A kókusztej tökéletes kísérője a roti jala-nak, de ha nem szereted az édesebb ízeket, választhatsz sós mártásokat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.