Croque Madame gofri frissen sütve tükörtojással

Sajtos-Sonkás Croque Madame Gofri

A Croque Madame az egyik legismertebb francia reggeli, amely a klasszikus Croque Monsieur felturbózott változata. Eredetileg pirított kenyérből és sajtból készült, majd tükörtojással koronázták meg. Ebben a változatban a klasszikus ízeket egy ropogós gofriba építettük, amely tökéletesen kombinálja a sajtot, a sonkát és a tojást. Egy igazi brunch különlegesség, amely garantáltan lenyűgözi a vendégeidet vagy a családodat. Ha egy gazdag, ízletes és egyedi reggelit keresel, akkor ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
3 db Tojás
100 g Sonka
100 g Reszelt sajt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Vaj
1 tk. Mustár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sonkát vágd apró kockákra, a sajtot reszeld le, majd tedd félre.

    Használhatsz előre kockázott sonkát is a gyorsabb elkészítés érdekében.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a mustárt, majd keverd simára.

    A mustár pikáns ízt ad a gofrinak, de el is hagyható, ha nem szereted.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, majd keverd össze, amíg egyenletes tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek.

    5

    Add hozzá a reszelt sajtot és a sonkát, majd óvatosan keverd bele a tésztába.

    A sajtot és a sonkát óvatosan keverd bele, hogy ne törjenek össze.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőnek teljesen fel kell melegednie, mielőtt a tésztát beleöntöd.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofri színét és állagát.

    8

    Közben süss tükörtojást egy serpenyőben, amelyet majd a gofri tetejére helyezel.

    A tükörtojást alacsony lángon süsd, hogy a sárgája folyós maradjon.

    9

    Helyezd a frissen sült gofrit egy tányérra, majd a tetejére tedd a tükörtojást.

    A tükörtojást óvatosan helyezd a gofri tetejére, hogy a sárgája ne folyjon ki.

    10

    Tálald azonnal, ízlés szerint friss petrezselyemmel vagy egy kevés extra sajttal megszórva.

    Azonnal tálald, amíg a gofri még meleg és ropogós, a tükörtojás pedig folyós.