Forró sajtos-tejfölös tészta reszelt sajttal megszórva, fehér tányéron tálalva.

Sajtos tejfölös tészta

A Sajtos tejfölös tészta egy olyan étel, amely gyorsan elkészíthető, mégis ínycsiklandó és laktató. A tészta alapja a friss, forró tészta, amit egy selymes tejfölös szószba forgatunk, majd bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. A tejföl lágy, krémes textúrája, a sajt pedig gazdag ízvilágot ad az ételnek. Az egyszerű recept lehetőséget ad arra, hogy kedvünkre variáljuk az alapanyagokat, például sült bacon-t, fokhagymát vagy zöldfűszereket adhatunk hozzá. A sajtos tejfölös tészta nemcsak finom, hanem gyors és praktikus választás azoknak, akik szeretnének egy könnyen elkészíthető, mégis tápláló ételt.

Ez az étel remek választás egy gyors vacsorához vagy ebédhez, és tökéletesen kiegészíti a hétköznapi étkezéseket.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
250 g Tészta
200 g Tejföl
100 g Reszelt sajt
1 tk. Info
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a tésztát sós, forró vízben, majd szűrd le.

    A tészta főzővizébe tegyél egy kevés olajat, hogy ne ragadjon össze. Főzd al dente-re, azaz kicsit keményebbre, mert a tejföllel még puhulni fog.

    2

    A leszűrt tésztát keverd össze a tejföllel és a reszelt sajttal.

    Használj zsírosabb tejfölt, hogy krémesebb legyen. A sajtot reszeld finomra, hogy könnyebben elolvadjon. Ehet bele füstölt sajt is.

    3

    Ízesítsd sóval és borssal, majd forrón tálald.

    Kínálhatsz hozzá pirított baconkockákat vagy sonkát is. Petrezselyemmel megszórva még mutatósabb.