Saltimbocca articsókával tálalva, friss zsályával

Saltimbocca articsókával

A Saltimbocca egy klasszikus olasz étel, amely tradicionálisan borjúhússal készül, de a csirkével való variációja is rendkívül népszerű. Az étel alapját a prosciuttó és a zsálya kombinációja adja, amely ízesíti a húst, míg a friss articsóka szív friss és gazdag textúrát biztosít. A Saltimbocca különösen népszerű az olasz konyhában, és gyakran tálalják fehérboros szósszal, amely fokozza az étel ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirke szeletek
8 levél Friss zsályalevelek
4 szelet Prosciutto (szárított sonka)
200 g Articsóka szív
100 ml Fehérbor
50 g Vaj
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkeszeleteket enyhén klopfold ki, hogy vékonyabbak és egyenletesebbek legyenek.

    A csirke szeletek vékonyra klopfolása biztosítja, hogy gyorsabban átsüljenek, és könnyebben átvegyék a zsálya és a prosciutto ízét.

    2

    Minden csirke szeletet fektess le, és tegyél rá egy-egy szelet prosciuttót, majd helyezd rá a friss zsályalevelet. Tűzd össze a húsokat fogpiszkálóval.

    A zsálya és a prosciutto együttes íze gazdag és aromás lesz, így érdemes jó minőségű szárított sonkát választani.

    3

    A vajat és az olívaolajat egy nagy serpenyőben hevítsd fel, majd helyezd bele a csirkét. Süsd mindkét oldalát 4-5 percig, amíg aranybarnára nem sül.

    A serpenyőben történő sütés segít abban, hogy a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.

    4

    Közben az articsóka szíveket vágd fel apró darabokra. Egy másik serpenyőben egy kevés olívaolajjal süsd meg az articsókát 5-7 percig, hogy megpuhuljon és enyhén piruljon.

    Ha a friss articsóka nem elérhető, használhatsz konzerv articsókát is. Fontos, hogy az articsókát ne főzd túl, mert könnyen elveszítheti állagát.

    5

    Miután a csirke és az articsóka elkészült, öntsd a fehérbort a serpenyőbe, és hagyd, hogy a szósz 2-3 perc alatt kissé sűrűsödjön.

    A fehérbor hozzáadása fokozza az étel ízét, és egy kellemes savanykás réteget ad a húsnak.

    6

    A kész csirkét és articsókát tálald egy tányérra, majd öntsd le a szószal. Díszítsd friss zsályalevelekkel.

    A szószban maradt ízeket tálalás előtt jól keverd el, hogy minden falat gazdag és ízes legyen.