A csirkeszeleteket enyhén klopfold ki, hogy vékonyabbak és egyenletesebbek legyenek.
A csirke szeletek vékonyra klopfolása biztosítja, hogy gyorsabban átsüljenek, és könnyebben átvegyék a zsálya és a prosciutto ízét.
Minden csirke szeletet fektess le, és tegyél rá egy-egy szelet prosciuttót, majd helyezd rá a friss zsályalevelet. Tűzd össze a húsokat fogpiszkálóval.
A zsálya és a prosciutto együttes íze gazdag és aromás lesz, így érdemes jó minőségű szárított sonkát választani.
A vajat és az olívaolajat egy nagy serpenyőben hevítsd fel, majd helyezd bele a csirkét. Süsd mindkét oldalát 4-5 percig, amíg aranybarnára nem sül.
A serpenyőben történő sütés segít abban, hogy a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.
Közben az articsóka szíveket vágd fel apró darabokra. Egy másik serpenyőben egy kevés olívaolajjal süsd meg az articsókát 5-7 percig, hogy megpuhuljon és enyhén piruljon.
Ha a friss articsóka nem elérhető, használhatsz konzerv articsókát is. Fontos, hogy az articsókát ne főzd túl, mert könnyen elveszítheti állagát.
Miután a csirke és az articsóka elkészült, öntsd a fehérbort a serpenyőbe, és hagyd, hogy a szósz 2-3 perc alatt kissé sűrűsödjön.
A fehérbor hozzáadása fokozza az étel ízét, és egy kellemes savanykás réteget ad a húsnak.
A kész csirkét és articsókát tálald egy tányérra, majd öntsd le a szószal. Díszítsd friss zsályalevelekkel.
A szószban maradt ízeket tálalás előtt jól keverd el, hogy minden falat gazdag és ízes legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.