Saltimbocca borjúhús parmezán sajttal, parmai sonkával és zsályával, fehérboros szósszal tálalva

Saltimbocca parmezán sajttal

A Saltimbocca parmezán sajttal egy ízesített változata a klasszikus olasz ételnek, amely eredetileg Rómából származik. Történeti háttér: a hagyományos receptet parmai sonkával és zsályával készítik, de Észak-Olaszországban gyakran kiegészítik parmezán sajttal is, amely még gazdagabbá, krémesebbé teszi az ételt. Technikai tanács: a parmezánt mindig reszeld frissen és csak kevéssel a sütés előtt add hozzá, hogy ne száradjon ki a hús tetején. Felhasználói élmény: ez a változat különösen ízletes ünnepi alkalmakra vagy elegáns hétvégi ebédre. Párosítható pirított polentával, friss zöldsalátával vagy egy pohár száraz fehérborral – így válik teljes gasztronómiai élménnyé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1085 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Borjúszelet
8 db Parmai sonka
8 db Friss zsályalevél
50 g Parmezán sajt (reszelt)
3 ek. Liszt
40 g Vaj
2 ek. Olívaolaj
100 ml Száraz fehérbor
0.5 tk.
0.5 tk. Feketebors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A borjúszeleteket klopfold ki vékonyra. Sózd, borsozd, majd mindegyik szeletre tegyél egy szelet parmai sonkát, egy zsályalevelet és egy csipet reszelt parmezán sajtot. Rögzítsd fogpiszkálóval.

    A parmezánt a sonka alá szórd, hogy sülés közben ne égjen meg, hanem megolvadjon a húsra tapadva.

    2

    A húsokat lisztbe forgatva készítsd elő a sütéshez. Csak enyhén lisztezd, hogy ne legyen túl vastag bevonat.

    A liszt vékony rétegben segít a szép aranybarna szín elérésében és sűríti a szószt is.

    3

    Egy nagy serpenyőben olvaszd össze az olívaolajat és a vajat. Süsd meg a szeleteket először a sonkás-parmezános oldallal lefelé, majd fordítsd meg, mindkét oldalán 2-3 percig pirítsd.

    Ne emeld fel a húst túl korán – akkor fordítsd meg, amikor már szépen kérges lett.

    4

    Amikor a szeletek megsültek, vedd ki őket, és öntsd fel a serpenyőt a fehérborral. Forrald fel, és főzd 2-3 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

    Kapard fel a serpenyő aljára tapadt pörzsanyagokat – ezek adják a szósz gazdag ízét.

    5

    Tedd vissza a szeleteket a serpenyőbe, és forgasd meg őket a szószban 1-2 percig. Tálalás előtt szórd meg friss reszelt parmezánnal, ha szeretnéd.

    A tálaláskor használt extra parmezán frissen reszelve a legízletesebb – ne használj előre csomagoltat.