A borjúszeleteket klopfold ki vékonyra. Sózd, borsozd, majd mindegyik szeletre tegyél egy szelet parmai sonkát, egy zsályalevelet és egy csipet reszelt parmezán sajtot. Rögzítsd fogpiszkálóval.
A parmezánt a sonka alá szórd, hogy sülés közben ne égjen meg, hanem megolvadjon a húsra tapadva.
A húsokat lisztbe forgatva készítsd elő a sütéshez. Csak enyhén lisztezd, hogy ne legyen túl vastag bevonat.
A liszt vékony rétegben segít a szép aranybarna szín elérésében és sűríti a szószt is.
Egy nagy serpenyőben olvaszd össze az olívaolajat és a vajat. Süsd meg a szeleteket először a sonkás-parmezános oldallal lefelé, majd fordítsd meg, mindkét oldalán 2-3 percig pirítsd.
Ne emeld fel a húst túl korán – akkor fordítsd meg, amikor már szépen kérges lett.
Amikor a szeletek megsültek, vedd ki őket, és öntsd fel a serpenyőt a fehérborral. Forrald fel, és főzd 2-3 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Kapard fel a serpenyő aljára tapadt pörzsanyagokat – ezek adják a szósz gazdag ízét.
Tedd vissza a szeleteket a serpenyőbe, és forgasd meg őket a szószban 1-2 percig. Tálalás előtt szórd meg friss reszelt parmezánnal, ha szeretnéd.
A tálaláskor használt extra parmezán frissen reszelve a legízletesebb – ne használj előre csomagoltat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.