A húst és belsőséget kockázd fel apróra. Forró vízben forrázd le őket 3–4 percre, majd szűrd le és tedd félre.
A forrázás eltávolítja a szennyeződéseket, és előkészíti a húst a pároláshoz.
A vöröshagymát szeleteld fel, a fokhagymát, gyömbért és csípős paprikát aprítsd finomra. Egy tálban keverd össze az ecetet, köményt, koriandert, kurkumát, borsot és sót.
Az ecetes fűszeres alap biztosítja a jellegzetes savanykás-csípős ízvilágot.
Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, és dinszteld meg a hagymát aranybarnára. Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, paprikát és pirítsd tovább 1–2 percig.
A hagymát lassan pirítsd, hogy édeskés alapot adjon az ételnek.
Add hozzá a leforrázott húsokat, pirítsd át pár perc alatt, majd öntsd rá az ecetes fűszeres keveréket és keverd össze alaposan.
A húsok pirítása segít koncentrálni az ízeket, mielőtt a szósz hozzákerül.
Öntsd fel vízzel, forrald fel, majd takard le és főzd alacsony lángon 30–35 percig, míg a hús puha, a szósz sűrű és sötét színű lesz.
A főzés végére a zsír kicsapódik a tetejére – ez a gazdag textúra jele.
Tálald forrón főtt rizzsel vagy párolt maniókagumóval – friss csípőspaprikát is kínálhatsz mellé.
A sarapatel másnap még finomabb – hűtőben tárolva összeérnek az ízei.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.