Sarapatel csirkeszívvel tálalva

Sarapatel csirkeszívvel

A Sarapatel csirkeszívvel egy hagyományos spanyol étel, amely gazdag ízvilágot és különleges textúrát kínál. A csirkeszívek és a fűszerek kombinációja egy igazán ínycsiklandó ételt eredményez, amit általában ünnepi alkalmakra vagy egy kiadós ebédre készítenek. A hosszú főzés alatt a húsok megpuhulnak, és az étel gazdag, sűrű szószban oldódik fel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkeszív
2 db Krumpli
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
500 ml Zöldségalaplé
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Koriander
0.5 tk. Bors
1 tk. Paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkeszíveket tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomokat hámozd meg, és kockázd fel.

    A csirkeszív tisztítása és előkészítése nagyon fontos, mert így biztosítható, hogy minden darab egyformán süljön.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a csirkeszíveket, amíg barnulni nem kezdenek.

    A csirkeszívek pirítása segít abban, hogy ízesebb legyen a végső étel.

    3

    Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserű ízt adhat.

    4

    Ezután add hozzá a felkockázott paradicsomot és a paprikát. Keverd össze, majd hagyd, hogy az ízek összeérjenek 5-10 percig.

    A paradicsomot érdemes kicsit pépesíteni, hogy sűrűbb szósz keletkezzen.

    5

    Öntsd hozzá a zöldségalaplevet, sózd, borsozd, és forrald fel. Ezután főzd alacsony lángon 1-1,5 órán keresztül, amíg a csirkeszívek megpuhulnak.

    A hosszú főzés során a csirkeszívek megpuhulnak, és az ízek intenzívebbé válnak.

    6

    Ha szükséges, adj hozzá fűszereket, és ízesítsd a szaftot a saját ízlésed szerint.

    Az étel gazdag ízét a hosszú főzés és a friss koriander adja meg.

    7

    Tálald melegen, korianderlevelekkel díszítve.

    A friss koriander a végén, közvetlenül tálalás előtt kerülhet rá, hogy megőrizze aromáját.