A csirkeszíveket tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomokat hámozd meg, és kockázd fel.
A csirkeszív tisztítása és előkészítése nagyon fontos, mert így biztosítható, hogy minden darab egyformán süljön.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a csirkeszíveket, amíg barnulni nem kezdenek.
A csirkeszívek pirítása segít abban, hogy ízesebb legyen a végső étel.
Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket üvegesre.
A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserű ízt adhat.
Ezután add hozzá a felkockázott paradicsomot és a paprikát. Keverd össze, majd hagyd, hogy az ízek összeérjenek 5-10 percig.
A paradicsomot érdemes kicsit pépesíteni, hogy sűrűbb szósz keletkezzen.
Öntsd hozzá a zöldségalaplevet, sózd, borsozd, és forrald fel. Ezután főzd alacsony lángon 1-1,5 órán keresztül, amíg a csirkeszívek megpuhulnak.
A hosszú főzés során a csirkeszívek megpuhulnak, és az ízek intenzívebbé válnak.
Ha szükséges, adj hozzá fűszereket, és ízesítsd a szaftot a saját ízlésed szerint.
Az étel gazdag ízét a hosszú főzés és a friss koriander adja meg.
Tálald melegen, korianderlevelekkel díszítve.
A friss koriander a végén, közvetlenül tálalás előtt kerülhet rá, hogy megőrizze aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.