Sate Kambing fokhagymás páccal, frissen grillezett húsok fapálcikán

Sate Kambing fokhagymás páccal

A Sate Kambing egy népszerű indonéz étel, amelyet fűszeres pácban pácolt húsdarabokból készítenek. Az étel eredete a délkelet-ázsiai régióba nyúlik vissza, ahol a sate különböző húsokkal készülhet, de a kambing (juhhús) az egyik legtradicionálisabb változat. A fokhagymás pác különlegessé teszi ezt az ételt, amely frissen grillezve kiválóan illik egy könnyed vacsorához vagy családi étkezéshez. Az étel fűszeres, enyhén édes és sós ízek tökéletes egyensúlyát kínálja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Kambing hús (juhhús)
5 gerezd Fokhagyma
3 ek. Kókuszolaj
4 ek. Szójaszósz
1 db Lime
1 tk. Fűszerpaprika
1 ek. Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Cukor
12 db Fapálcikák (a sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kambing húst szeleteld kisebb, kb. 3-4 cm-es darabokra. Ha szeretnéd, a húst először pácold be legalább 2 órára, hogy jobban átjárja az íz.

    A húst szeleteld egyenlő méretű darabokra, hogy egyenletesen süljenek a pálcikák.

    2

    A fokhagymát törd össze, és keverd össze a szójaszósszal, kókuszolajjal, lime levével, fűszerpaprikával, korianderrel, sóval, borssal és cukorral. Ez lesz a pác.

    A pácot hagyd állni pár percig, hogy az ízek jól összeérjenek, így még finomabb lesz.

    3

    A húsdarabokat helyezd a pácba, és alaposan forgasd meg, hogy minden darab jól be legyen vonva. Tedd a húst a hűtőbe legalább 1 órára, de akár egy éjszakára is pihenhet.

    Minél hosszabb ideig pihen a hús a pácban, annál intenzívebb lesz az íze. Ha sietsz, 30 perc is elég lehet.

    4

    A pácolt húsdarabokat húzd fel a fapálcikákra, ügyelve arra, hogy egyenletesen legyenek elosztva. Egy grillen vagy serpenyőben süsd őket 8-10 percig, amíg minden oldaluk szépen megpirul.

    Ha a hús túl vastag, előfordulhat, hogy nem sül át rendesen. Ügyelj arra, hogy a pálcikák ne legyenek túl zsúfoltak.

    5

    Tálald a kész sate kambingot frissen sült rizs, saláta vagy egy kis szósz mellett.

    A sate kambingot legjobban frissen tálalva élvezheted, és a lime friss leve segít kiemelni a fűszerek ízét.