A kambing húst szeleteld kisebb, kb. 3-4 cm-es darabokra. Ha szeretnéd, a húst először pácold be legalább 2 órára, hogy jobban átjárja az íz.
A húst szeleteld egyenlő méretű darabokra, hogy egyenletesen süljenek a pálcikák.
A fokhagymát törd össze, és keverd össze a szójaszósszal, kókuszolajjal, lime levével, fűszerpaprikával, korianderrel, sóval, borssal és cukorral. Ez lesz a pác.
A pácot hagyd állni pár percig, hogy az ízek jól összeérjenek, így még finomabb lesz.
A húsdarabokat helyezd a pácba, és alaposan forgasd meg, hogy minden darab jól be legyen vonva. Tedd a húst a hűtőbe legalább 1 órára, de akár egy éjszakára is pihenhet.
Minél hosszabb ideig pihen a hús a pácban, annál intenzívebb lesz az íze. Ha sietsz, 30 perc is elég lehet.
A pácolt húsdarabokat húzd fel a fapálcikákra, ügyelve arra, hogy egyenletesen legyenek elosztva. Egy grillen vagy serpenyőben süsd őket 8-10 percig, amíg minden oldaluk szépen megpirul.
Ha a hús túl vastag, előfordulhat, hogy nem sül át rendesen. Ügyelj arra, hogy a pálcikák ne legyenek túl zsúfoltak.
Tálald a kész sate kambingot frissen sült rizs, saláta vagy egy kis szósz mellett.
A sate kambingot legjobban frissen tálalva élvezheted, és a lime friss leve segít kiemelni a fűszerek ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.