A garnélákat hámozd meg, majd aprítsd fel kisebb darabokra.
Ha nem szereted a túl nagy darabokat, apríthatod őket még kisebbre, hogy egy sima, könnyen keverhető masszát kapj.
A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd tedd a garnélákhoz.
A gyömbér és a fokhagyma friss ízt ad a masszához, és segít abban, hogy a garnéla ízét kiemelje.
Add hozzá a tojást, búzalisztet, szójaszószt és egy kevés vizet, majd jól keverd össze a masszát.
Ha túl száraznak érzed a masszát, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen formázható legyen.
A masszát formázd kisebb golyókká vagy lapos korongokká, majd forró olajban süsd ki őket aranybarnára.
Ügyelj arra, hogy az olaj elég forró legyen, hogy a satsuma-age gyorsan megsüljön anélkül, hogy elázna.
Amikor a satsuma-age megpirult és ropogós, szedd ki az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Ne süsd túl sokáig, mert a külső réteg gyorsan ropogósra sül, míg a belseje puha marad.
Szórd meg a satsuma-age-t egy kevés szezámmaggal, és tálald az ínycsiklandó garnélás falatokat friss szójaszósszal.
A szezámmag extra ropogósságot ad, és különleges ízt kölcsönöz az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.