Satsuma-age garnélával, friss szójaszósszal és szezámmaggal tálalva

Satsuma-age garnélával

A Satsuma-age egy hagyományos japán étel, amelyet főleg halból vagy zöldségekből készítenek, de mi most garnélával készítjük. Az étel egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó, a ropogós külső réteg és a puha belső garnélás töltelék egyedülálló kombinációt alkot. A szezámmag hozzáadása nemcsak ropogósságot ad, hanem még inkább gazdagítja az étel ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Garnéla
1 db Tojás
50 g Búzaliszt
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (gyömbér)
1 ek. Szezámolaj
50 ml Víz
2 dl Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélákat hámozd meg, majd aprítsd fel kisebb darabokra.

    Ha nem szereted a túl nagy darabokat, apríthatod őket még kisebbre, hogy egy sima, könnyen keverhető masszát kapj.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd tedd a garnélákhoz.

    A gyömbér és a fokhagyma friss ízt ad a masszához, és segít abban, hogy a garnéla ízét kiemelje.

    3

    Add hozzá a tojást, búzalisztet, szójaszószt és egy kevés vizet, majd jól keverd össze a masszát.

    Ha túl száraznak érzed a masszát, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen formázható legyen.

    4

    A masszát formázd kisebb golyókká vagy lapos korongokká, majd forró olajban süsd ki őket aranybarnára.

    Ügyelj arra, hogy az olaj elég forró legyen, hogy a satsuma-age gyorsan megsüljön anélkül, hogy elázna.

    5

    Amikor a satsuma-age megpirult és ropogós, szedd ki az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    Ne süsd túl sokáig, mert a külső réteg gyorsan ropogósra sül, míg a belseje puha marad.

    6

    Szórd meg a satsuma-age-t egy kevés szezámmaggal, és tálald az ínycsiklandó garnélás falatokat friss szójaszósszal.

    A szezámmag extra ropogósságot ad, és különleges ízt kölcsönöz az ételnek.