Scotch egg lágy tojással, frissen készítve, kívül ropogós, belül lágy tojással

Scotch egg lágy tojással

A scotch egg a brit konyha egyik klasszikus étele, amely kemény tojásokat darált hússal borítanak, majd paníroznak és kisütnek. Az étel története az 1800-as évekre nyúlik vissza, és a \'picnic\' fogásaiként vált népszerűvé. A lágy tojásos változat egy modernebb variáció, amely a tojás frissességét és ízét emeli ki, miközben megőrzi a ropogós panír finomságát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tojás
500 g Darált hús (marha vagy sertés)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
2 ek. Petrezselyem
1 ek. Koriander
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 db Tojás a panírozáshoz
100 g Zsemlemorzsa
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd meg lágy tojásnak, körülbelül 5-6 perc alatt. Miután megfőttek, tedd őket hideg vízbe, hogy könnyebben meg tudjad hámozni őket.

    A lágy tojásnak a sárgája közepén folyékonynak kell maradnia, így a scotch egg belseje szaftos lesz.

    2

    A darált húst tedd egy tálba, és add hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselymet, koriandert, fűszerpaprikát, köményt, sót és borsot. Keverd jól össze, amíg homogén masszát kapsz.

    Ha túl száraznak találod a masszát, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben formálható legyen.

    3

    Minden tojást gondosan forgasd bele a darált hús keverékébe úgy, hogy teljesen befedje őket. Ügyelj arra, hogy a tojások ne törjenek el a formázás során.

    A húsos keveréket ne nyomd túl erősen, hogy ne legyen túl tömör, mert a tojásokat finoman kell körbevenni.

    4

    A panírozáshoz készíts elő két tálat: az egyikben verd fel a tojásokat, a másikban pedig a zsemlemorzsát. A hússal bevont tojásokat először a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgasd.

    A zsemlemorzsát nyomkodd rá alaposan, hogy a panír ne essen le sütés közben.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd a panírozott tojásokat 4-5 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    Ha az olaj túl forró, gyorsan megéghetnek, ha túl hideg, nem lesznek ropogósak, tehát figyelj a megfelelő hőmérsékletre.

    6

    A kész scotch eggeket szedd ki az olajból, és papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat.

    A papírtörlő segít felszívni az olajat, így a tojások ropogósak maradnak.

    7

    Tálald a scotch eggeket melegen, akár egy kis friss salátával vagy egy pici majonézzel.

    A scotch eggekhez jól illik a friss koriander és egy kis lime lé, hogy frissebb ízvilágot kapj.