A sertés oldalast vágd kisebb darabokra. A fokhagymát és a hagymát vágd fel apróra.
A sertés oldalas lehetőség szerint friss legyen, hogy a hús puhább és ízletesebb legyen.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a növényi olajat, és pirítsd meg a sertéshúst minden oldalról, hogy szép aranybarna kérget kapjon.
A hús pirítása a legfontosabb, mert ez adja meg az étel alapízét.
Add hozzá a felaprított fokhagymát, hagymát, szójaszószt, mirint, cukrot és vizet. Keverd össze és főzd közepes lángon 25-30 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ha az alaplé túl gyorsan elpárolog, adj hozzá még egy kis vizet.
Miután a hús megpuhult, vedd le a serpenyőt a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig.
A pihenés segít, hogy a hús szaftosabb legyen.
Tálald a sertés galbit friss korianderrel és szezámmaggal megszórva, egy adag főtt rizs vagy zöldségek kíséretében.
A koriander frissességet ad az ételnek, míg a szezámmag extra ízt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.