Sertésszűz párolt zöldségekkel tálalva

Sertésszűz párolt zöldségekkel

A sertésszűz az egyik legkedveltebb húsfajta, mivel rendkívül omlós és könnyen elkészíthető. Párolt zöldségekkel kombinálva egy igazán egészséges és ízletes fogást kapunk, amely diétás és tápláló is egyben. A szaftos, fűszeres hús tökéletesen kiegészíti a roppanós zöldségek frissességét, így ez az étel ideális választás akár hétköznapi vacsorára, akár különleges alkalmakra. Ha még karakteresebb ízeket szeretnél, próbáld ki egy kevés balzsamecettel vagy mustárral ízesítve!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertésszűz
200 g Sárgarépa
200 g Cukkini
150 g Brokkoli
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Őrölt fekete bors
1 tk. Rozmaring
1 tk. Kakukkfű
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertésszüzet tisztítsd meg a hártyáktól, majd vágd 3-4 cm vastag szeletekre.

    A hártyák eltávolítása azért fontos, mert rágósak lehetnek.

    2

    Sózd, borsozd a hússzeleteket, majd dörzsöld be rozmaringgal és kakukkfűvel.

    A fűszereket alaposan dörzsöld be a húsba, hogy az ízek jobban átjárják.

    3

    Egy serpenyőben forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, majd a sertésszüzet süsd oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna kérget kap.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús gyorsan kérget kapjon, de ne égjen meg. Ha túl sok húst teszel a serpenyőbe egyszerre, a hőmérséklet leesik, és a hús nem pirul megfelelően.

    4

    Vedd ki a húst, és tedd félre pihenni egy tányérra.

    A pihentetés segít, hogy a hús szaftosabb maradjon. Takard le alufóliával.

    5

    A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, majd dobd a serpenyőbe a maradék olívaolajjal.

    A fokhagymát ne égesd meg, mert keserű lesz. Ha nagyon forró az olaj, vedd lejjebb a lángot.

    6

    A sárgarépát, a cukkinit és a brokkolit vágd kisebb darabokra, majd add a hagymához.

    A zöldségeket vágd hasonló méretűre, hogy egyenletesen főjenek meg.

    7

    Önts hozzá 50 ml vizet, fedd le, és párold közepes lángon 10-12 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha a víz elfogy, adj hozzá még egy keveset, hogy a zöldségek ne égjenek le.

    8

    Add hozzá a pihentetett húst a zöldségekhez, és keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.

    Melegítsd át a húst a zöldségekkel, hogy tálaláskor minden meleg legyen.

    9

    Locsold meg egy kevés citromlével, majd tálald forrón.

    A citromlé kiemeli az ízeket. Petrezselyemmel is megszórhatod.