Shogayaki almával, csirkehússal és almával tálalva, szójaszószos öntettel

Shogayaki almával

A Shogayaki egy klasszikus japán étel, amely az umami ízek egyensúlyára épít, és gyakran készítik zöldségekkel vagy gyümölcsökkel, mint például alma. Az étel mély, gazdag ízét a szójaszósz, gyömbér és a karamellizált cukor adják, míg az alma enyhe édes és friss ízt kölcsönöz. A Shogayaki alma változata különösen népszerű a téli hónapokban, hiszen a meleg étel és az alma íze egy kellemes, otthonos érzést biztosít. Ezt az ételt gyakran tálalják rizságyon vagy pirított tésztával, hogy még gazdagabb legyen.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
2 db Alma
4 ek. Szójaszósz
2 cm Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Búzaliszt
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámmag
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet szeleteld fel vékony csíkokra, majd sózd meg és hempergesd meg a búzalisztben.

    A csirkét vékony csíkokra vágva könnyen megsül, és jobban átjárják az ízek.

    2

    A gyömbért és fokhagymát reszeld le, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, és pirítsd őket néhány percig.

    A gyömbér és fokhagyma gyorsan megég, ezért figyelj arra, hogy ne hagyd őket túl sokáig a serpenyőben.

    3

    Add hozzá a csirkét a serpenyőbe, és süsd őket 5-7 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A csirke ropogósra sült külseje és puha belseje az étel egyik legfontosabb jellemzője.

    4

    Az almákat hámozd meg, majd vágd őket vékony szeletekre. Tedd őket a serpenyőbe a csirke mellé, és pirítsd 3-4 percig.

    Az alma enyhén karamellizálódik, miközben a csirkével együtt sül, ami különleges ízt ad az ételnek.

    5

    Öntsd hozzá a szójaszószt és a cukrot, majd jól keverd össze, hogy a csirke és az alma átvegye a fűszeres szósz ízét. Főzd tovább még 3-4 percig.

    A szójaszósz és cukor kombinációja mély, umami ízt ad az ételnek, miközben a cukor karamellizálódik és gazdagítja az ízeket.

    6

    Szórd meg a szezámmaggal és tálald az ételt rizságyon vagy pirított tésztán.

    A szezámmag hozzáadásával ropogós textúrát és enyhe diós ízt adhatunk az ételhez.