A tojásokat főzd meg keményre (kb. 10 perc), majd hagyd őket kihűlni. Ezután hámozd meg őket, és vágd apró kockákra.
A tojások tökéletes megfőzéséhez használd a tojásfőző időzítőt, hogy elkerüld a túlzott főzést, ami miatt a tojás sárgája zöldes színűvé válhat.
A krémsajtot és a majonézt egy tálban keverd össze, majd add hozzá a felaprított tojást, sót, borsot, és apróra vágott friss kaprot. Jól keverd össze, hogy krémes állagú legyen.
Ha sűrűbb krémet szeretnél, használj több krémsajtot, vagy adj hozzá egy kevés tejfölt a kívánt állag eléréséhez.
A kenyérszeletek egyik oldalát kend meg a krémes keverékkel, majd helyezd rá a füstölt lazacot, és ízlés szerint a paradicsomot és uborkát.
Ha a kenyér túl vastag, enyhén nyújtsd ki egy sodrófával, hogy könnyebben fel lehessen szeletelni.
Rétegezd a szendvicseket, majd a tetejüket is kend meg a krémmel, és díszítsd további zöldségekkel (pl. uborka, paradicsom), valamint egy kis friss kaporral.
A szendvicsek díszítése előtt hűtsd le őket a hűtőben egy-két órára, hogy a krém megdermedjen, és könnyebben szeletelhetőek legyenek.
A kész smörgåstårtát tálald hidegen, és szeleteld fel kívánt méretű darabokra.
A smörgåstårta frissen, hidegen a legfinomabb, de akár előző nap is elkészítheted, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.