Somen garnélával, friss korianderrel és szezámmaggal tálalva

Somen garnélával

A Somen tészta az egyik legismertebb japán étel, amelyet gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk. A garnélával való kombináció különleges friss ízt ad, és a szójaszósz remekül kiegészíti az ételt. A Somen garnélával egy könnyen elkészíthető étel, amely tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy ebédhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Somen tészta
300 g Garnéla
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Friss koriander
1 db Piros chili
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A somen tésztát forró vízben főzd meg az utasítások szerint, majd szűrd le és hagyd egy kicsit hűlni.

    A somen tésztát gyorsan el lehet főzni, ezért ügyelj rá, hogy ne főzd túl, mert elveszíti a megfelelő állagát.

    2

    A garnélát tisztítsd meg, majd vágd fel apró darabokra vagy hagyd egészben, ha azt szereted. Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg rajta a garnélákat 3-4 percig, amíg rózsaszínűek nem lesznek.

    A garnélák ne főjenek túl, mert akkor gumiszerűek lesznek. A megfelelő hőmérsékleten gyorsan kész lesznek.

    3

    A fokhagymát és a friss gyömbért vágd apróra, majd a serpenyőben pirítsd meg a garnélák mellé 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagyma és gyömbér kombinációja friss ízeket ad, de ne hagyd őket a serpenyőben túl sokáig, hogy ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a szójaszószt a garnélákhoz, és keverd össze, majd főzd még 1-2 percig, hogy a garnélák átitassák az ízeket.

    Ha szeretnéd, egy kis mézet is adhatunk hozzá, hogy egyensúlyozza a sósságot és egy kis édességet adjon az ételnek.

    5

    Tedd a főtt tésztát egy tálba, és öntsd rá a garnélás keveréket. Alaposan keverd össze, hogy a tészta jól átjárja a szójaszósz és garnéla ízeket.

    A tészta ne legyen túl nedves, hanem csak éppen átitathassa a szójaszósz és a garnéla ízét.

    6

    Tálaláskor szórd meg a tálat felaprított zöldhagymával, piros chilivel, friss korianderrel és szezámmaggal.

    A chili egy kis pikáns ízt ad, de ha nem szeretnéd túl erősen, akkor csökkentheted a mennyiségét.