A somen tésztát forró vízben főzd 3-4 percig, amíg megpuhul. Ezután szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.
A somen tészta gyorsan megfő, ezért fontos, hogy ne főzd túl. A hideg víz segít megállítani a főzést, és a tészta friss marad.
A tsuyu mártáshoz keverd össze a folyékony szójaszószt, mirint, dashi alaplét és cukrot egy tálban.
A tsuyu mártás alapja a szójaszósz és a dashi alaplé, így ezek az összetevők határozzák meg az étel ízét.
Főzd a tsuyu mártást közepes lángon 5 percig, hogy a cukor feloldódjon, és az ízek összeérjenek.
A tsuyu mártás sűrűsödni fog, ezért érdemes figyelni, hogy ne főzd túl.
A zöldhagymát vágd fel apróra, és tedd félre a tálaláshoz.
A friss zöldhagyma adja a tsuyu mártás friss ízét és szépen díszíti a tálat.
Tálald a somen tésztát a tsuyu mártással, és szórd meg friss zöldhagymával. A wasabit tálalhatod mellé, ha szereted az erősebb ízeket.
A wasabi a japán étkezések elengedhetetlen része, ha szereted a csípős ízeket, bátran próbáld ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.