Somen tsuyu mártással, japán hideg tészta, zöldhagymával és wasabival

Somen tsuyu mártással

A Somen tsuyu mártásos étel a japán konyha egyik klasszikusa, amely különösen nyáron népszerű, mivel hidegen tálalják, és frissítő hatású. A somen tészta finom, vékony tészta, amelyet általában hideg vízben hűtenek, majd friss, ízes tsuyu mártással tálalnak. A tsuyu mártás alapja a szójaszósz és a dashi alaplé, amelyek különleges umami ízt adnak az ételnek. A japán étkezések elengedhetetlen része a friss zöldhagyma és a wasabi, amelyek erősebb ízt adnak az ételnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Somen tészta
50 ml Folyékony szójaszósz
30 ml Mirin
300 ml Dashi alaplé
1 ek. Cukor
1 tk. Wasabi
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A somen tésztát forró vízben főzd 3-4 percig, amíg megpuhul. Ezután szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.

    A somen tészta gyorsan megfő, ezért fontos, hogy ne főzd túl. A hideg víz segít megállítani a főzést, és a tészta friss marad.

    2

    A tsuyu mártáshoz keverd össze a folyékony szójaszószt, mirint, dashi alaplét és cukrot egy tálban.

    A tsuyu mártás alapja a szójaszósz és a dashi alaplé, így ezek az összetevők határozzák meg az étel ízét.

    3

    Főzd a tsuyu mártást közepes lángon 5 percig, hogy a cukor feloldódjon, és az ízek összeérjenek.

    A tsuyu mártás sűrűsödni fog, ezért érdemes figyelni, hogy ne főzd túl.

    4

    A zöldhagymát vágd fel apróra, és tedd félre a tálaláshoz.

    A friss zöldhagyma adja a tsuyu mártás friss ízét és szépen díszíti a tálat.

    5

    Tálald a somen tésztát a tsuyu mártással, és szórd meg friss zöldhagymával. A wasabit tálalhatod mellé, ha szereted az erősebb ízeket.

    A wasabi a japán étkezések elengedhetetlen része, ha szereted a csípős ízeket, bátran próbáld ki.