A Sonkás tészta egy gyorsan elkészíthető, de annál finomabb étel, amely a sonka és a tészta egyesítésével igazi ízélményt nyújt. A sonka sós, füstös ízét a tészta lágy textúrája kiegészíti, míg a tejfölös szósz extra krémességgel varázsolja el a fogást. Az étel egy igazi hétvégi gyors vacsora, vagy egy könnyed ebéd lehet, amit pillanatok alatt az asztalra varázsolhatunk.
A sonkás tészta az egyszerűségével és gazdag ízével mindenkit lenyűgöz, miközben nem igényel sok időt a készítése.
Főzd meg a tésztát bő, sós vízben, majd szűrd le.
A tészta főzővizébe tegyél egy kevés olajat, hogy ne ragadjon össze.
A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, majd pirítsd meg rajta az apróra vágott fokhagymát.
Vigyázz, a fokhagyma hamar megég! Alacsony lángon pirítsd, hogy ne keseredjen meg.
Add hozzá az apróra vágott sonkát, és pirítsd pár percig.
Ha füstölt sonkát használsz, kevesebb sóval ízesítsd a végén.
Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze.
Ha sűrűbb mártást szeretnél, egy kevés keményítőt keverj el a tejszínnel, mielőtt hozzáöntöd.
Keverd hozzá a főtt tésztát, és ízesítsd sóval, borssal. Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal.
A tészta főzővizéből tegyél egy keveset a mártáshoz, hogy még krémesebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.