Sonkás tészta tejszínes mártással és reszelt sajttal díszítve, tálalva egy fehér tányéron.

Sonkás tészta

A Sonkás tészta egy gyorsan elkészíthető, de annál finomabb étel, amely a sonka és a tészta egyesítésével igazi ízélményt nyújt. A sonka sós, füstös ízét a tészta lágy textúrája kiegészíti, míg a tejfölös szósz extra krémességgel varázsolja el a fogást. Az étel egy igazi hétvégi gyors vacsora, vagy egy könnyed ebéd lehet, amit pillanatok alatt az asztalra varázsolhatunk.

A sonkás tészta az egyszerűségével és gazdag ízével mindenkit lenyűgöz, miközben nem igényel sok időt a készítése.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
400 g Tészta
200 g Sonka
2 ek. Vaj
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Tejszín
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
50 g Reszelt sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a tésztát bő, sós vízben, majd szűrd le.

    A tészta főzővizébe tegyél egy kevés olajat, hogy ne ragadjon össze.

    2

    A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, majd pirítsd meg rajta az apróra vágott fokhagymát.

    Vigyázz, a fokhagyma hamar megég! Alacsony lángon pirítsd, hogy ne keseredjen meg.

    3

    Add hozzá az apróra vágott sonkát, és pirítsd pár percig.

    Ha füstölt sonkát használsz, kevesebb sóval ízesítsd a végén.

    4

    Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze.

    Ha sűrűbb mártást szeretnél, egy kevés keményítőt keverj el a tejszínnel, mielőtt hozzáöntöd.

    5

    Keverd hozzá a főtt tésztát, és ízesítsd sóval, borssal. Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal.

    A tészta főzővizéből tegyél egy keveset a mártáshoz, hogy még krémesebb legyen.