A lisztet, sütőport és sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet, amíg lágy tésztát nem kapunk.
Ha túl keménynek tűnik a tészta, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen nyújtható legyen.
A tésztát letakarva pihentetjük 15 percig, hogy könnyebben formázható legyen.
A pihentetés segít a tésztának, hogy jobban felvegye a kívánt állagot.
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagságúra, és vágjuk fel kis kockákra vagy körökre a kívánt formához.
Minél vékonyabbra nyújtod, annál ropogósabb lesz a sopaipilla.
Melegítsünk fel egy serpenyőt olajjal, és süssük a tésztadarabokat 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A megfelelő olajhőmérséklet biztosítása elengedhetetlen, hogy ne legyenek túl zsírosak, hanem ropogósak maradjanak.
A fahéjat keverjük el a porcukorral, és szórjuk rá a frissen sült sopaipillákra.
A fahéj és a porcukor kombinációja a tökéletes édességet adja a szaftos süteményekhez.
Tálaljuk melegen, és élvezzük az édes, ropogós ízeket.
Tálalhatjuk egy csésze forró csokoládéval vagy kávéval is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.