Ropogós Sopaipilla Chilena fahéjjal és porcukorral tálalva

Sopaipilla Chilena fahéjjal

A sopaipilla Chilena egy hagyományos dél-amerikai édesség, melyet eredetileg az Andokban, Chile területén készítettek. Az étel a gyorsan sült, ropogós tésztájáról híres, és a fahéjjal való tálalása évtizedek óta kedvelt hagyomány.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
1 csipet
2 tk. Sütőpor
3 ek. Olívaolaj
150 ml Víz
50 g Cukor
1 tk. Fahéj
30 g Porcukor
500 ml Napraforgó olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport és sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet, amíg lágy tésztát nem kapunk.

    Ha túl keménynek tűnik a tészta, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen nyújtható legyen.

    2

    A tésztát letakarva pihentetjük 15 percig, hogy könnyebben formázható legyen.

    A pihentetés segít a tésztának, hogy jobban felvegye a kívánt állagot.

    3

    Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagságúra, és vágjuk fel kis kockákra vagy körökre a kívánt formához.

    Minél vékonyabbra nyújtod, annál ropogósabb lesz a sopaipilla.

    4

    Melegítsünk fel egy serpenyőt olajjal, és süssük a tésztadarabokat 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A megfelelő olajhőmérséklet biztosítása elengedhetetlen, hogy ne legyenek túl zsírosak, hanem ropogósak maradjanak.

    5

    A fahéjat keverjük el a porcukorral, és szórjuk rá a frissen sült sopaipillákra.

    A fahéj és a porcukor kombinációja a tökéletes édességet adja a szaftos süteményekhez.

    6

    Tálaljuk melegen, és élvezzük az édes, ropogós ízeket.

    Tálalhatjuk egy csésze forró csokoládéval vagy kávéval is.